Kuřecí stehna na kreolský způsob

Kuřecí stehna na kreolský způsob

Pokud máme kuřecí maso nakoupené, začneme s vařením. Jako první jsme pro vás připravili recept na kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 2 hodiny, ale na konečném výsledku si pochutná celá rodiny. Jdeme na to.
Kuřecí supreme s pečeným ratatouille

Kuřecí supreme s pečeným ratatouille

Kuřecí supreme je kuřecí prsíčko, které ale obsahuje i křídlo s jeho spodní kostí. Pokud jej správně upravíme, získáme opravdu velmi lahodný a šťavnatý kus masa, ke kterému se skvěle hodí jako příloha různá zelenina. Například tradiční francouzské ratatouille, ve kterém vynikne letní zelenina, jako je cuketa, lilek nebo papriky. Připravte si lahodné kuřecí supreme s pečeným ratatouille podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kuřecí vývar

Kuřecí vývar

Poctivý vývar poslouží jako základ lahodné polévky a můžete jej přidávat i do omáček, které budou daleko chutnější a výraznější. Navíc je plný prospěšných látek a ne nadarmo se polévkou léčí nachlazení a chřipky.
Kuskus s drůbežím masem

Kuskus s drůbežím masem a meruňkami

Všechny druhy kuskusu je možné využít buď jako přílohu k masu nebo k jiné potravině bohaté na bílkoviny, nebo jako součást pokrmů, kde je smíchán s ostatními surovinami, kdy je celý pokrm připravován v podstatě v jedné pánvi.
Kuskus s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi

Kuskus s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi

Kuskus s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi je skvělou volbou nejen pro teplé dny, kdy osvěží, ale také jako chutný a zdravý oběd do krabičky, který si můžeme vzít kamkoliv s sebou. Svěží a aromatické chutě kuskusu a grilované zeleniny s halloumi nadchnou. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Kuskus s květákem

Kuskus s květákem

Kuskus začíná mít své místo i v českých kuchyních. Tento jednoduchý recept s květákem si můžete připravit jako rychlý oběd nebo večeři.
Květák na způsob kvašení

Květák na způsob kimchi – pikantní příloha ke grilovanému masu

Při přípravě kvašené zeleniny se meze nekladou. Květák můžete připravit také na způsob kimchi, což je typický korejský fermentovaný pokrm, který se tradičně připravuje ze zelí, a nesmějí v něm chybět chilli papričky, případně dary moře a rybí omáčka. My jsme ho ovšem vylepšili o květák…
Květáková polévka na kari

Květáková polévka na kari

Zajímavé je, že základem této polévky je pečený květák z trouby. Tento postup dodává polévce výraznější chuť. Pokud nahradíme smetanu exotickým kokosovým mlékem a přidáme kari, dodáme polévce chuť asijských dálav. Jak na to prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Květáková polévka s kokosovým mlékem a koriandrem

Květáková polévka s kokosovým mlékem a koriandrem

Vychutnejme si chutě Asie v květákové polévce s kokosovým mlékem, zázvorem a koriandrem! Tato krémová polévka je plná exotických chutí a vůní, které nás přenesou do dálek. Květáková polévka s kokosovým mlékem, zázvorem a koriandrem je ideální na zahřátí v chladnějších dnech, nebo jako lehká a zdravá večeře. Připravte si ji podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Květáková polévka se žloutkem

Květáková polévka se žloutkem

Květák patří podobně jako např. brokolice k tzv. superpotravinám a to díky tomu, že obsahuje malé množství sacharidů a tuků. Kromě toho je plný vitamínů a minerálů. Zkuste si připravit lahodnou květákovou polévku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*