Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto…
Pesto je oblíbenou omáčkou k dochucení těstovin, která voní létem v Itálii. Připravit si ji můžete doma, snadno a rychle. Poradíme vám také, jak ji…
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé…
Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu. Jak cibule…
Nejznámějšími druhy u nás jsou cibule kuchyňská, cibule šalotka nebo cibule zimní. To však neznamená, že jsou jediné, nejen u nás, ale na celém světě…
Dá se bez masa uvařit skvělé, chutné a zajímavé jídlo? Náš duel vás o tom přesvědčí! Můžete vyzkoušet dva vegetariánské recepty, na kterých si pochutná…
Znáte jej ze seriálů, divadla i dabingu. Syn Leoše Suchařípy následoval svého otce v herecké kariéře, ale stejně náruživě se věnuje i roli kuchaře. Inspirujte…
Müsli tyčinky si můžete vytvořit doma, přesně podle vaší chuti. Stačí vybrat oblíbené oříšky, přidat trochu koření, spojit vše pomocí mixéru s datlemi nebo rozinkami.…
Maliny chutnají nejlépe právě utržené, ale sirup je skoro stejně dobrý. Využijete jej nejen na přípravu nápoje, ale i na dezerty. Výborně chutná s vanilkovou…
Nevíte, jak naložit s velkou úrodou hrušek? Připravte si toto aromatické a chuťově výrazné čatní! Perfektně doplní pečené maso nebo aromatické sýry! Podívejte se na video…