Kynuté těsto se v kombinaci s cukrem a skořicí objevuje v různých podobách po celé Evropě. U nás je oblíbený tradiční staročeský trdelník, v Estonsku zase pečou tzv. kringel…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Ovocné šťávy neboli „freshe“ jsou v současné době velkým hitem a jejich popularita stále roste. V čem jsou tak skvělé? Jednak jsou zdravé, rychle připravené a navíc…
Existuje známé české přísloví „Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš“, a to platí určitě i v případě třídění odpadu. Stejně jako se malé…
Jedním z nejlákavějších produktů nabídky farmářských trhů je bezpochyby ovoce, které láká svou chutí, vůní i barvou. Vždyť se po ovoci jmenují dokonce i měsíce –…
Ochutit si polévku vlastnoručně vypěstovanými bylinkami je úplně jiný pocit, než když použijete ty koupené… Vaše rostlinky jsou nyní dostatečně silné, aby vám přinášely několik…
Ovocné přesnídávky zavařené x nezavařené Odpověď na otázku jaké přesnídávky pro děti zvolit, není úplně jednoduchá. Do značné míry závisí na jednotlivých dětech a jejich…
Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí…
Krásu krajiny ležící na pomezí Čech a Moravy opěvovala ve známé písničce už skupina Plavci. A každý, kdo někdy na Vysočinu zavítal, jí musí dát…
Živá strava (o tom, co je to živá strava jsme psali v článku Jak začít s živou stravou? 3+1 tip) má jednu velkou výhodu oproti…
Léto a sluníčko je tu a proto stále více návštěvníků farmářských trhů vyhledává na farmářských trzích masné výrobky – nastává čas tolik oblíbených grilovaček! Na…
Petr Kutheil je frontmanem nové kapely Loď. Účinkuje v mnoha muzikálech, v televizních seriálech a byl mezi finalisty soutěže Hlas Československa. V současné době účinkuje například v muzikálu…