Francouzský spisovatel Pierre Daninos prohlásil, že Angličané vynalezli konverzaci u tabule, aby na své jídlo zapomněli. Souhlasíte? My rozhodně ne. Možná anglická kuchyně není tolik…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Laktóza, neboli mléčný cukr, se přirozeně vyskytuje v každém mléce. Pokud u dítěte pozorujeme příznaky alergií, které jsou vázány na příjem mléka nebo mléčných výrobků,…
Jak již nadpis napovídá, saláty mohou mít mnoho podob. Nemusíme přitom být profesionálním kuchařem, abychom je zvládli s úsměvem. Jejich příprava je navíc jednoduchá a rychlá.…
Podle tradice může za vznik mozzarelly italský kuchtík, který zakopl a do vařící vody upustil kus čerstvého tvarohu. Časem si tento sýr podrobil celý svět.…
Keříky s jemnými lístky a drobnými modrofialovými kvítky jako by voněly dálkami a dobrodružstvím. Tymián by rozhodně neměl chybět v žádné kuchyni, ať už si ho vysadíme…
Možná si myslíte, že je bílé krůtí maso nudné a už vás ničím nepřekvapí. Krůtí maso můžete připravovat na tisíc způsobů a vždy bude skvěle…
Srdce je nazýváno císařem a králem mezi orgány. Podle čínské medicíny se všechny ostatní orgány dokážou obětovat ve prospěch srdce, jinými slovy mu věnují svou…
Třídíte-li odpad, předurčili jste jej k recyklaci. Odpad bude z třídicích nádob prostřednictvím recyklačního procesu znovu zpracován na výrobky, materiály nebo látky, které mohou sloužit pro…
Pojmy alergie a intolerance bývají často zaměňovány. Názorným příkladem rozdílu mezi potravinovou alergií a intolerancí může být alergie na bílkovinu kravského mléka a laktózová intolerance.…
¡Hola! V dnešním článku nahlédneme do prosluněné španělské kuchyně. Čím je typická a na jaké pokrmy nadají Španělé dopustit? Vše jsme pro vás zjistili a…
Granátové jablko je tak trochu “oříšek”. Tato vitamínová bomba mnohé z nás odradí – dostat se mu pod kůži není jen tak. Věřte ale, že…











