• O projektu
  • Search
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest
Jak v kuchyni

Jak v kuchyni

Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!

Skip to content
Menu
  • Recepty
  • Články
  • Seriály
  • Videa
  • Soutěže a kvízy
  • Ke stažení
  • Encyklopedie potravin

Články

Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.

Poznejte anglickou kuchyni a vychutnejte si čaj o páté
Články

Poznejte anglickou kuchyni a vychutnejte si čaj o páté

Posted on 20. 6. 20184. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Francouzský spisovatel Pierre Daninos prohlásil, že Angličané vynalezli konverzaci u tabule, aby na své jídlo zapomněli. Souhlasíte? My rozhodně ne. Možná anglická kuchyně není tolik…
Laktózová intolerance
Články

Potravinové alergie a intolerance u dětí: 2. část Laktózová intolerance

Posted on 19. 6. 201810. 3. 2024 by Jakvkuchyni.cz
Laktóza, neboli mléčný cukr, se přirozeně vyskytuje v každém mléce. Pokud u dítěte pozorujeme příznaky alergií, které jsou vázány na příjem mléka nebo mléčných výrobků,…
Dobrý salát nemusí být jen ten bramborový
Články

Dobrý salát nemusí být jen ten bramborový

Posted on 14. 6. 20184. 3. 2021 by Jakvkuchyni.cz
Jak již nadpis napovídá, saláty mohou mít mnoho podob. Nemusíme přitom být profesionálním kuchařem, abychom je zvládli s úsměvem. Jejich příprava je navíc jednoduchá a rychlá.…
Jak si vyrobíte čerstvou domácí mozzarellu
Články

Jak si vyrobíte čerstvou domácí mozzarellu

Posted on 12. 6. 201820. 11. 2023 by Jakvkuchyni.cz
Podle tradice může za vznik mozzarelly italský kuchtík, který zakopl a do vařící vody upustil kus čerstvého tvarohu. Časem si tento sýr podrobil celý svět.…
Tymián_čarovná bylinka
Články

Tymián – čarovná bylinka s omamnou vůní

Posted on 7. 6. 20183. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Keříky s jemnými lístky a drobnými modrofialovými kvítky jako by voněly dálkami a dobrodružstvím. Tymián by rozhodně neměl chybět v žádné kuchyni, ať už si ho vysadíme…
Seriál Maso: Krůtí maso
Články

Seriál Maso: Krůtí maso

Posted on 4. 6. 20184. 12. 2020 by Jakvkuchyni.cz
Možná si myslíte, že je bílé krůtí maso nudné a už vás ničím nepřekvapí. Krůtí maso můžete připravovat na tisíc způsobů a vždy bude skvěle…
Orgány a strava_srdce
Články

Seriál Orgány a strava: Srdce

Posted on 30. 5. 201828. 4. 2021 by Jakvkuchyni.cz
Srdce je nazýváno císařem a králem mezi orgány. Podle čínské medicíny se všechny ostatní orgány dokážou obětovat ve prospěch srdce, jinými slovy mu věnují svou…
Co je to uprecyklace a downcyklace
Články

Co je upcyklace a downcyklace?

Posted on 28. 5. 20184. 9. 2022 by Jakvkuchyni.cz
Třídíte-li odpad, předurčili jste jej k recyklaci. Odpad bude z třídicích nádob prostřednictvím recyklačního procesu znovu zpracován na výrobky, materiály nebo látky, které mohou sloužit pro…
Potravinové alergie a intolerance
Články

Potravinové alergie a intolerance u dětí: 1. část Alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM)

Posted on 24. 5. 201810. 3. 2024 by Jakvkuchyni.cz
Pojmy alergie a intolerance bývají často zaměňovány. Názorným příkladem rozdílu mezi potravinovou alergií a intolerancí může být alergie na bílkovinu kravského mléka a laktózová intolerance.…
Poznejte španělskou kuchyni
Články

Poznejte španělskou kuchyni a uvařte si doma paellu nebo tortilu española!

Posted on 21. 5. 20184. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
¡Hola! V dnešním článku nahlédneme do prosluněné španělské kuchyně. Čím je typická a na jaké pokrmy nadají Španělé dopustit? Vše jsme pro vás zjistili a…
Granátové jablko bez pecek díky vařečce
Články

Tipy a triky: Granátové jablko bez pecek díky vařečce

Posted on 18. 5. 20183. 10. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Granátové jablko je tak trochu “oříšek”. Tato vitamínová bomba mnohé z nás odradí – dostat se mu pod kůži není jen tak. Věřte ale, že…

Posts pagination

Previous Page Page 1 … Page 36 Page 37 Page 38 … Page 88 Next Page

Nejčtenější články

  • rýma_nahled
    Babiččiny rady a tipy: jak na nachlazení?
  • shutterstock_1791596525-1-scaled-e1662563146842-150x150
    Šípky – přírodní vitamínová bomba
  • Máslová-dýně-1080x1080-foto-150x150
    Máslová dýně jako královna podzimu
  • brusinky-scaled
    Trápí vás záněty močových cest? Víme, jak na ně vyzrát!
  • polevka-titulka
    Jíška: Jako od babičky
  • spenat-titulka
    12 zásaditých potravin pro zdravé tělo

Hodí se Vám do kuchyně

Infografika: Obecně používané symboly na obalech

Infografika: Obecně používané symboly na obalech

Když se vám do ruky dostane neznámý výrobek, určitě si jej pořádně prohlédnete. Jeho obal totiž obsahuje zásadní informace o tom, z čeho je vyroben a jak jej po spotřebování obsahu správně třídit.

Zobrazit
© Copyright 2014 – 2025 – Jak v kuchyni     Zásady ochrany osobních údajů
Magazine WordPress Themes by DesignOrbital
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
×
 

Loading Comments...