Pojďme se vrátit do minulosti, přesněji do dob našich babiček. Tehdy nebylo možné zaběhnout do nejbližšího obchodu pro vychlazenou limonádu, ale museli jste si vyrobit…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Příprava na dovolenou Pokud se chystáme na dovolenou do vzdálenější destinace, o které víme, že je co se stravování týče „riziková“ – některá místa jsou…
Maso, ryby, chléb, rajčata, zelí a červená paprika. To jsou synonyma maďarské kuchyně, která se vyznačuje hutnými, ostrými chutěmi, i přesto ale pokrmy chutnají vyváženě.…
Zvěřina rozhodně není maso, které strčíme do trouby, když potřebujeme vykouzlit rychlou a jednoduchou večeři. Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po…
Citronová tráva, Lemongrass nebo Voňatka citronová. Názvů existuje mnoho, všechny ale patří bylince, na kterou kuchaři a kosmetické firmy nedají dopustit. Povíme vám proč a…
Pokud jste nestihli sledovat náš seriál, pak to můžete napravit a více se o něm dozvědět v jeho úvodním díle ,,Vaříme beze zbytku“. Trvale udržitelný…
Je to korejská národní pochoutka plná vitamínů, která se podívala i do vesmíru a byla zařazena mezi pět nejzdravějších potravin světa. O čem je řeč?…
Také jste si mysleli, že příprava domácího vodního kefíru je složitá alchymie? Opak je pravdou, zvládne to každý a navíc tím podpoří své zdraví. V…
Víte, jak si poradit s naporcováním ananasu? Máte pocit, že při jeho krájení vždy vznikají ztráty? Shlédněte naše video, protože až si zase budete chtít pochutnat…
Bioodpad je tvořen biologicky rozložitelnou hmotou, která vzniká např. údržbou zeleně, čištěním odpadních vod, sekáním trávy, sběrem listí a spadaného ovoce a také při přípravě…
Tentokrát se v seriálu „Orgány a strava“ zaměříme na kůži, která je největším orgánem lidského těla. Rozkládá se až na dvou metrech čtverečních a může vážit…











