Přinášíme seznam pravidel, díky kterým se stanou nákupy kvalitnější a zdraví prospěšnější. Hurá, jde se nakupovat! Umělá sladidla nebrat! Aspartam, sacharin nebo třeba sukralóza –…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Našlapujete už nějakou dobu okolo manga, ale ještě jste se toto exotické ovoce neodvážili koupit? Klidně můžete! V seriálu Tipy a triky vám poradíme, jak…
Kůra z citrusů a slupky z okurek. Že je to odpad a chuťově to nejde dohromady? Marek Šáda, executive chef restaurace Bellevue a Mlýnec, nám…
Bioodpad – tedy biologicky rozložitelný odpad tvoří v domácnostech zejména zbytky potravin a jídel, nejčastěji ovoce a zeleniny. Pokud máme domek se zahradou, pak bioodpad…
Pro mnohé velmi oblíbená obilovina, pro jiné možná zcela neznámý pojem. Špaldové kernoto se vzhledem velmi podobá klasickým kroupám (tedy zrnu), ale na rozdíl od…
Co je bioodpad? Pojem bioodpad je zkráceným výrazem slovního spojení biologicky rozložitelný odpad, který podléhá aerobnímu, nebo anaerobnímu rozkladu.Pokud o něm mluvíme ve vztahu…
Mouka je od nepaměti součástí naší stravy, a to prakticky denně v nejrůznějších formách. V klasickém pojetí se jako mouka označuje produkt získaný zpracováním obilovin. V…
Když se řekne slovo sardinky, s největší pravděpodobností si asi i Vy představíte jen malé rybky naložené v oleji, kterými na Silvestra zdobíte chlebíčky… To…
Také milujete rajčata? Pokud ano, pak jste právě teď na správném místě. V dalším článku ze série Tipy a triky s názornými ukázkami ve videu…
I v tomto článku nahlédneme do projektu Vaříme beze zbytku. Uznávaný šéfkuchař restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise Oldřich Sahajdák nám představí výborný recept na risotto…
Bílé české zlato, špargl nebo chřest. Jak tuto lahůdku správně připravit vám poradíme v článku ze série Tipy a triky, ani tentokrát nechybí video. Chřestová…