Český šéfkuchař olomoucké restaurace Entrée si během porotcování velmi úspěšné soutěže MasterChef doslova podmanil zdejší gastronomické publikum. Bez přehánění lze říci, že kdo z českých tzv. foodies* nebyl v jeho vyhlášeném podniku, ten by měl vrátit Instagramový diplom z fotografování pokrmů na této oblíbené sociální síti.
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Češi vládnou mnoha řemeslům, schopnostem a koníčkům. Ano, řeč je o rybolovu. Zajímavé ovšem je, že ačkoliv jsme zemí proslulou rybníky a chov ryb má u nás dlouholetou tradici, ryby se na našich talířích zase tak často neobjevují! Podle dat statistického úřadu každý z nás v roce 2019 průměrně spořádal pouhých 5,6 kg ryb na osobu! Přitom rybí maso je plné nutričně významných bílkovin, lipidů, vitamínů a minerálních složek a ideálně bychom měli ročně spotřebovat 17 kg rybího masa. Jakvkuchyni.cz přináší seriál o rybách, který představí nejznámější druhy ryb, přiblíží jejich specifické vlastnosti a v každém dílu nás čekají i lahodné recepty. Ponořte se pod hladinu do světa sladkovodních i mořských ryb, podvodní cesta rybího speciálu začíná právě teď!
Zajímají vás informace na obalech potravin? Pokud vám není jedno, co jíte, možná už jste s sebou začali za tímto účelem nosit do obchodu lupu. To…
Cibule je jednou z nejdůležitějších ingrediencí v našich jídelníčcích – možná si to ani neuvědomujeme, ale tvoří základ značné části jídel. Použitím cibule můžeme skvěle ochutit základy omáček…
Ořechy a různá semena jsou součástí našeho jídelníčku prakticky od pradávna. U nás jsou nejvíce oblíbené a rozšířené ořechy vlašské, dále lískové ořechy nebo mandle. Čím dál častěji se ale setkáváme i s jinými druhy ořechů. Pojďte zjistit více o jejich účincích, rozdělení, ale třeba také o pravidlech jejich správné kombinace. Pronikněte ořechům pod skořápku s Jakvkuchyni.cz!
Vánoce jsou u nás považovány za nejdůležitější svátky a pojí se s oslavami příchodu nového roku, jsou tedy i vyvrcholením a symbolickým zakončením roku. Pro někoho…
Bramborový salát, nespočet variant vánočního cukroví, smažený kapr nebo vánočka na snídani. Připomíná vám to i vaše vánoční menu? Vsadíme se, že ano! Tyto klasické…
Vanilka je hned po šafránu druhým nejdražším kořením na světě. Svou nezaměnitelnou chutí ozvláštní každý moučník a její vůně uklidňuje a zbavuje od stresu. Původ…
Jedním z fenoménů dnešní doby je honba za zdravím. V celé naší historii se lidé tolik nezajímali o své zdraví, jako se to děje nyní.…
Chuti i vůni pokrmů se věnovala pozornost od nepaměti. Barviva a dochucovadla používali už ve starověkém Egyptě. A tak se nelze divit, že se i…
Už jste slyšeli o šafránu? Dnes vám povíme, jak se dá využít v kuchyni, jaký vliv má na zdraví a jak si ho vypěstovat doma. Na závěr si uvaříme výborné šafránové rizoto. Mňam!