Hovězí burrito

Hovězí burrito

Burrito patří spíše k vydatnějším jídlům, může za to však hlavně vysoký obsah bílkovin. Je proto vhodné zařadit druhé hlavní jídlo spíše zeleninové, případně si nedávat bílkoviny ke svačinám. Kvůli nepatrně vyššímu obsahu tuků se více hodí na oběd, ale to platí hlavně pro redukční jídelníčky.
Texaské hovězí nachos

Texaské hovězí nachos

Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.
Houbové ragů s noky

Houbové ragů s noky

Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
Kuře ala Cacciatore

Kuře ala Cacciatore

Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Kuřecí maso na zázvoru

Kuřecí maso na zázvoru

Co takhle okořenit nedělní oběd trochou asijské kuchyně? Vyzkoušejte lehce pikantní recept na kuřecí maso s nasládlou chutí medu a příjemnou pálivostí zázvoru.
Škubánky s mákem

Škubánky s mákem

Škubánky – sladké jídlo milované i zatracované. Záleží na tom, kdo nám jej připravoval. Někteří je známe ze školních jídelen a nemáme k nim úplně důvěru, někteří je naopak známe od našich babiček, které používaly v kuchyni poctivé suroviny. Dnes si je připravíme právě podle jejich receptu.
Staročeská pučálka

Staročeská pučálka

Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
Boloňské ragú

Boloňské ragú

Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
Pohankový kontrabáš

Pohankový kontrabáš

Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.