Perník se původně jmenoval peprník, podle pepře, který mu dával nezaměnitelnou peprnou chuť. Dnešní perníky si z původní receptury půjčil mouku a med. V kombinaci s povidly vytvoříte dezert, který by chutnal i pánům z Pernštejnu.
Dezert
Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba citrónový krém s ovocem? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Sladké a barevné kulaté koblížky s dírou uprostřed – to jsou světoznámé donuty. Tuto dobrotu proslavili především policisté v amerických filmech, ve kterých tvoří koblížky společně s hrnkem kávy jejich typickou snídani.
Jak připravit skvělé palačinky? Máme pro vás podrobný postup, díky kterému připravíte palačinky stejně dobré jako na dovolené ve Francii. Stačí správné suroviny o pokojové teplotě, dodržet pořadí jejich míchání a na závěr jedna tajná ingredience!
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
Cupcakes jsou oblíbeným zákuskem v zahraničí a čím dál častěji se objevují i u nás. Pořiďte si praktické silikonové formičky, se kterými bude jejich výroba hračkou. My jsme pro vás připravili jejich variantu s perníkovým těstem a decentním krémem.
Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
Makronky jsou jedním ze symbolů Francie: jsou totiž stejně šarmantní a okouzlující, decentně křupají a mají úžasnou chuť která se rozplývá na jazyku. Kdo je jednou ochutnal, tak ví, jak snadno jsou návykové. Jejich výroba nepatří k nejsnadnějším, když ale budete přesně následovat recept a vyhnete se nejběžnějším chybám, určitě se vám povedou. Nyní si můžete vyzkoušet naše nevšední oblíbené pusinky z mandlové mouky plněné krémem tentokrát s pistáciovou příchutí a s extra zdravým čajem matcha.
Pokud máte rádi oříšky a čokoládu, zamilujete si tyto nepečené, extra zdravé tyčinky. Zvládne je každý, kdo umí používat mixér. Pozor – jsou návykové a dodají spoustu energie.