Tradiční český koláč s dvojitou náplní – jemný tvaroh, sladká maková směs a poctivé domácí těsto. Ideální ke kávě i čaji. Zkuste tento recept na mřížkový koláč s mákem a tvarohem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
|
Tradiční český koláč s dvojitou náplní – jemný tvaroh, sladká maková směs a poctivé domácí těsto. Ideální ke kávě i čaji. Zkuste tento recept na mřížkový koláč s mákem a tvarohem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
|
Porce
1 koláč forma o velikosti cca 20 x 30 cm
|
|
Doba přípravy
30 minut
|
|
Chod
|
Pokyny
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme do ní prášek do pečiva, cukr a citronovou kůru.
- Dále přidáme máslo, vejce a mléko a ze směsi vypracujeme hladké těsto.
- Nyní připravíme makovou náplň - mléko přivedeme k varu, přidáme cukr a mák. Nakonec vmícháme povidla.
- Tvarohovou náplň připravíme tak, že prošleháme tvaroh s cukrem a nakonec přidáme vejce.
- Z těsta oddělíme asi 1/3 na mřížku. Zbývající těsto vyválíme podle tvaru formy.
- Formu vymažeme máslem, dáme do ní vyválené těsto, na něj rozprostřeme makovou náplň a poté bude následovat vrstva tvarohu.
- Ze zbývajícího těsta vytvoříme mřížku, kterou dáme nahoru.
- Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Papírový karton od vajec od vajec patří do kontejneru označeného modrou samolepkou.
