Domácí ovocné kapsičky

Mezi oblíbené svačinky nejmenších patří ovocné kapsičky – jsou praktické na cesty a chutné. Většinou je kupujeme, ale připravit si je můžeme z kvalitních surovin i doma, a to bez zbytečného cukru a s možností různých kombinací chutí. Navíc ušetříme nejen peníze, ale i spoustu obalového odpadu. Připravte dětem ovocné kapsičky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Mezi oblíbené svačinky nejmenších patří ovocné kapsičky – jsou praktické na cesty a chutné. Většinou je kupujeme, ale připravit si je můžeme z kvalitních surovin i doma, a to bez zbytečného cukru a s možností různých kombinací chutí. Navíc ušetříme nejen peníze, ale i spoustu obalového odpadu. Připravte dětem ovocné kapsičky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 kapsičky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Jablečno-hrušková se meruňkami kapsička
    meruňky 3ks
    jablka 2ks
    hušky 2ks
    banán 1ks středně zralý
Hruškovo - meruňková domácí kapsička
    meruňky 4ks sušené, nesířené
    hrušky 2ks zralé
Borůvkovo-jogurtová kapsička
    borůvky 150g čerstvé/mražené
    jogurt 100g plnotučný, bílý
Mango-jahodová kapsička vyrobená podomácku
    jahody 100g
    mango 1ks zralé
Pokyny
Jablečno-hrušková se meruňkami kapsička
  1. Jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Z meruněk vyjmeme pecky.
  3. Jablka, hrušky a meruňky dáme do hrnce, podlijeme malým množstvím vody a vaříme do změknutí.
  4. Nakonec přidáme banán a rozmixujeme dohladka.
Hruškovo - meruňková domácí kapsička
  1. Sušené meruňky namočíme alespoň na 1 hodinu do vody. Hrušky očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
  2. Ovoce vložíme do hrnce a povaříme do změknutí. Nakonec rozmixujeme dohladka.
Borůvkovo-jogurtová kapsička
  1. Borůvky krátce (2-3 minuty) povaříme - čerstvé stačí pouze omýt vodou.
  2. Borůvky rozmixujeme na hladké pyré a přimícháme jogurt.
Mango-jahodová kapsička vyrobená podomácku
  1. Mango oloupeme a nakrájíme na kousky.
  2. Jahody omyjeme a zbavíme stopek.
  3. Ovoce dáme do mísy a rozmixujeme na hladké pyré.

Slupky, pecky i jádřince z ovoce vytřídíme do hnědé nádoby na bioodpad, pokud ji doma máme. Obaly od jogurtu vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Používáme-li znovuplnitelné kapsičky, šetříme nejen odpad, ale i přírodu – po použití je stačí důkladně vymýt a znovu naplnit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*