Marocký kuskus


Kuskus patří k velmi oblíbeným potravinám a jeho použití je všestranné. Vyzkoušejte jej na marocký způsob. Exotickou chuť mu dodá kombinace koření, smažená cibulka na másle, čočka a meruňky macerované v pomerančové šťávě. Jak na to?
Kuskus patří k velmi oblíbeným potravinám a jeho použití je všestranné. Vyzkoušejte jej na marocký způsob. Exotickou chuť mu dodá kombinace koření, smažená cibulka na másle, čočka a meruňky macerované v pomerančové šťávě. Jak na to?
Porce
4 porce
Doba přípravy
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    čočka 300gramů sterilizované
    kuskus 250gramů
    sušené meruňky 100gramů
    máslo 2lžíce
    cibule 1ks
    kmín 1lžička
    zázvor 1lžička mletý
    pomeranč 1ks
    koriandr 1/2lžičky
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Sušené meruňky nakrájíme na kousky, naložíme do šťávy z pomeranče a necháme nabobtnat. Poté nakrájíme na menší kousky.
  2. Kuskus připravíme dle návodu (na 1 díl kuskusu použijeme 1,5 dílu vroucí vody, přiklopíme a necháme 5-10 minut odstát).
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
  4. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a pozvolna restujeme dozlatova.
  5. Přidáme koření a necháme rozvonět.
  6. Následně přidáme sterilovanou čočku (bez tekutiny) a prohřejeme.
  7. Cibulovou směs a nakrájené meruňky vmícháme do hotového kuskusu.
  8. Vše promícháme a podle chutí osolíme a opepříme.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*