Na dobré jídlo je třeba si občas počkat. Stejně tak tomu je i u zavináčů z bílých ryb, které si v naší české kuchyni tak rádi připravujeme. Skvěle se hodí jako chuťovka k pivu!    
| 
 | 
 
Na dobré jídlo je třeba si občas počkat. Stejně tak tomu je i u zavináčů z bílých ryb, které si v naší české kuchyni tak rádi připravujeme. Skvěle se hodí jako chuťovka k pivu!     
 | 
          | 
 
Porce     
8  zavináčů     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Připravíme si nálev – na litr vody použijeme ¼ litru octa, 30 g soli, 10 g cukru a zbytek koření a bylinek. Vše povaříme v hrnci asi 15 minut a necháme vychladnout.
 - Rybí filety si nakrájíme na tenké plátky.
 - Do plátku zabalíme na tenké špalíčky nakrájenou mrkev, okurku a citron.
 - Propíchneme špejlí tak, aby se nám závitek nerozbalil.
 - Připravíme si skleněnou nebo kameninovou nádobu a zavináče si narovnáme na dno těsně jeden vedle druhého.
 - Zalijeme nálevem tak, aby byly všechny zavináče potopené.
 - Necháme v ledničce marinovat 4-5 dnů.
 - Podáváme s čerstvým chlebem, nebo jiným pečivem.
 
