Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
    
| 
 | 
 
Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
     
 | 
          | 
 
Porce     
1 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
10 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
artyčok
4ks
 
vejce
1ks
 
víno
2lžíce
bílé 
 
hladká mouka
10dkg
 
sůl
pepř
  | 
Pokyny    
- Vyloupaná srdíčka artyčoků rozkrájejte na čtvrtky. Uvařte je ve vodě (či páře), do níž jste přidali citronovou šťávu, a nechte je okapat a vychladnout.
 - Mezitím si připravte těstíčko z rozšlehaného vejce, vína, mouky, soli a pepře.
 - Jednotlivé kousky artyčoků namáčejte v těstíčku a vkládejte do rozpáleného oleje.
 - Usmažte dozlatova a nechte okapat na ubrousku.
 
