Tarte Tatin (čti tart tatén) je podzimní specialita francouzské kuchyně. Obrácený jablečný koláč si můžete jednoduše upéct i doma – stačí listové těsto, jablka a cukr.    
|  | 
Tarte Tatin (čti tart tatén) je podzimní specialita francouzské kuchyně. Obrácený jablečný koláč si můžete jednoduše upéct i doma – stačí listové těsto, jablka a cukr.     | 
|   | 
Porce     
10 porcí     |   | 
Doba přípravy     
10 minut     |   | 
Chod     | 
Suroviny
| 
jablko
3ks
 
krupicový cukr
8lžic
 
listové těsto
1/4ks
 | 
Pokyny    
- Oloupaná jablka (nejlepší jsou Granny smith nebo Golden Delicious), zbavená jádřinců, nakrájejte na měsíčky, které rozložte na plech vyloženým pečicím papírem.
- Jablka zalejte karamelem, který si připravíte z utaveného cukru na pánvi.
- Rozválené těsto podle velikosti formy položte na jablka a můžete dát péct do předehřáté trouby na 170 °C na čtvrt hodinky.
- Podáváme se smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou.

