Třešně: Jako lahodná bublanina nebo vynikající marmeláda


Třešně jsou plné antioxidantů, obsahují vitamíny (A, B, C, E a dokonce i P), minerály (draslík, který podporuje vylučování vody, jód, hořčík, železo, zinek a vápník). Regulují trávení (jsou přírodním šetrným projímadlem), odstraňují nahromaděné toxiny a čistí ledviny. Jsou prevencí artritidy (dny) – více než čtvrt kila denně snižuje hladinu kyseliny močové. tresne_98335253 Za svou krásnou barvu vděčí barvivům – antokyanům, které působí jako antioxidanty. Kombinace vitamínu C, zinku a antokyanů působí úžasně na pleť. Vytváří totiž kolagen, který pleť vypíná a omlazuje. Navíc údajně pleť bělí, sjednocují její tón a bojují proti skvrnám. Obsahují více než 80 % vody, jsou tedy vhodné při dietě, a navíc snižují vstřebávání tuků.

Šťáva z třešní a višní (trpkých třešní) obsahuje melatonin a pomáhá dobrému spánku, pokud máte problémy s usínáním.

BONUS: Jeden týden jezte každý den čtvrt kila třešní. Poslední den jezte pouze třešně, budete jich potřebovat asi kilo. Budete se cítit lehčí, pročistí se vám pleť, a pokud omezíte i cukry, můžete i zhubnout. Jezte třešně bez pecek a nepijte půl hodiny před ani poté.

V kuchyni

Vybírejte třešně, které mají tmavou barvu a jsou nejlépe na stopce – vydrží pak dlouho čerstvé. Třešně bez stopky se rychleji kazí, snězte je jako první. Při pokojové teplotě vydrží dva dny, v mrazničce až sedm. Umývejte je až těsně před konzumací. Nezapíjejte je a nepijte po třešních mléko, které by zvýšilo jejich projímavý účinek. Pokud je používáte k pečení, můžete je nechat s peckami – během pečení se z pecek vyloučí do třešní amygdalin, který jim dodá zajímavou chuť.

Tags: , ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*