Francouzské koblížky – les chouquettes

Francouzské koblížky les chouquettes (výslovnost le šuket) upeče i začátečník. Výsledkem jsou vláčné elegantní minidezerty. Když si pohrajete s jejich ozdobením, budou skvělým zákuskem nebo občerstvením na party.

  • přibližně 20 koblížků
  • příprava 10 minut, pečení 15 minut
  • obtížnost I

Suroviny a postup

  • 250 ml vody
  • 100 g másla
  • 5 vajec
  • 150 g mouky
  • 20 g práškového cukru
  • 2 špetky soli
  • cukrové fazolky či jiné ozdoby
  • papír na pečení

francie-les-chouquettesVe vodě rozpusťte máslo, cukr a sůl, odstavte a za stálého míchání přisypávejte mouku, aby vzniklo jemné a vláčné těsto. Přidejte vejce, vymíchejte do hladkého těsta, které má stejnou konzistenci jako bramborová kaše. Naplňte do cukrářského sáčku a na pečící papír tvořte malé koblížky. Posypejte čokoládovými fazolkami a dejte péci na 180°C na čtvrt hodiny. Vyzkoušejte špejlí, jestli jsou koblížky uvnitř propečené, a hned podávejte! Vyzkoušejte také slanou verzi (vynechte cukr a přidejte strouhaný sýr) nebo upečené chouquettes naplňte čokoládovým krémem.

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Mezinárodní kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Jeden komentář k článku “Francouzské koblížky – les chouquettes”

  1. dobrý den tak jsem vyzkoušela ty francouzské kobližky,ale něco jsem pokazila,jsou sice chutné,ale spadly mi na placky,nevíte co se stalo?a jaká tam patří mouka,nemáte ji napsanou,tak jsem dala hladkou,děkuji za odpověď

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*