Čtenářka Marie peče: Kynuté jablečné koblížky pečené v troubě


Pokud vás vždycky lákalo vyzkoušet domácí koblihy, ale děsila vás ta velká spotřeba oleje při smažení, pak vyzkoušejte recept čtenářky Marie, který je úspornější a také zdravější alternativou.

Čtenářka Marie peče_Kynuté jablečné koblížky pečené v troubě

Paní Marie našla ve vaření a pečení velkou zálibu.. Svěřila se nám se svým životním krédem, které zní “Ať každý den stojí za to”. A my dodáváme, že s kynutými jablečnými koblížky to tak rozhodně bude.

Suroviny pro 30 kusů

  • 500 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 7 lžic oleje
  • 4 jablka
  • 1 kostka droždí
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • máslo
  • rum
  • cukr moučka

Postup

  1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme špetku soli, uděláme důlek a do něj nadrobíme droždí , zasypeme cukrem a zalijeme troškou vlažného mléka.
  2. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
  3. Pak přidáme vejce, olej , přilijeme zbytek mléka a vsypeme na kostičky nakrájená jablka , zbavená slupky a jádřince.
  4. Poté vše zpracujeme na hladké těsto.
  5. Těsto necháme zhruba hodinu kynout a  potom z něj lžící vykrajujeme  bochánky , které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Na plechu je lehce přimáčkneme dlaní a necháme cca 10 minut ještě dokynout.
  6. P pečeme v rozehřáté troubě při 200°C  dozlatova.
  7. Jakmile plech vytáhneme z trouby, potřeme koblížky rozpuštěným máslem smíchaným s trochou rumu.
  8. Hned na to je přendáme na talíř a pocukrujeme.
Jde o velice chutnou, cenově dostupnou alternativu klasických koblih. Celá příprava, s kynutím i pečením, zabere maximálně hodinu a půl. 
Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*