Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.
Bylinkové pesto

Bylinkové pesto

Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.
Slaný koláč se špenátem

Slaný koláč se špenátem

Francouzský koláč quiche (vyslovte kyš) je stejně univerzální jako pizza - a stejně tak dobrý. Do korpusu z těsta můžete přidat své oblíbené maso nebo zeleninu. Chutná horký i studený, zkuste si jej přibalit i na piknik.
Pikantní zdravá pomazánka

Pikantní zdravá pomazánka

Řeřichy jsou jednou z nejzdravějších bylinek. Vypěstovat si je můžete za oknem nebo je koupit v obchodu. V kombinaci s pikantními ředkvičkami a tvarohem vytvoří výbornou pomazánku nebo dip k nakrájené zelenině.
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Tento základní recept na mléčně kvašené zelí si můžete upravit a přidat do zelí feferonky, zeleninu, koření... V ledničce vydrží vykvašené zelí měsíc.
Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Rajče, bazalka a avokádo, to je záruka osvěžujícího a lehkého pokrmu. Když jej chcete mít extra zdravý, tak jej podávejte jako dip s nakrájenou zeleninou.
Pečený hřbet

Pečený hřbet

Marinované jehněčí maso je potřeba dlouho pomalu táhnout. Čekání se vám odmění výbornou chutí masa, které se bude skoro rozpadat.
Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.