Sůl pro nakládání lososa

Nasolování a nakládání do soli je jedním z tradičních způsobů konzervace. Díky bylinkám získá losos nebo třeba maso zajímavou decentní chuť.
  • Encyklopedie
Nasolování a nakládání do soli je jedním z tradičních způsobů konzervace. Díky bylinkám získá losos nebo třeba maso zajímavou decentní chuť.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
pro 500 g lososa
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sůl 360g
    cukr 250g
    jalovec 16g
    tymián 1špetka
    rozmarýn 1špetka
Pokyny
  1. V misce smícháme cukr a sůl. Ostatní koření vložíme do hmoždíře nebo mixéru a vytvoříme jemnou drť.
  2. Nadrcené koření pak přidáme ke směsi soli a cukru a důkladně promícháme.
  3. Sůl můžeme skladovat v dobře uzavřené sklenici v suchu a temnu.
  4. Odebíráme dle potřeby a vždy dobře uzavřeme.
  5. Sůl je dobré používat až druhý den po vyrobení, aby se koření důkladně rozleželo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*