Základ na těsto je stejný jako u výše uvedeného receptu, jenom zvolíme jinou náplň, která má rajčatový základ.
Suroviny: sůl
Můžete je servírovat jako malé občerstvení nebo rychlou večeři. Čím menší pizzy budou, tím rychleji budou upečené.
Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve velkých supermarketech. Ostatní ingredience máte určitě doma!
Mexická placka tortilla by ve vaší spíži neměla chybět. Naplnit ji totiž můžete stylem „co dům dal“ a máte skvělou, rychlou večeři. Vyzkoušejte ji s kuřecí náplní a lehkým salátkem.
V zimě je tato hřejivá polévka nepostradatelným pomocníkem pro promrzlé lyžaře a výletníky. Můžete si ji dát místo hlavního jídla. Klobásu můžete vynechat a polévku můžete vylepšit třeba pažitkou nebo řeřichou.
Základem pivního sýru je pivo a tvaroh. Zvolte raději měkký tvaroh ve vaničce, který se lépe roztírá a je vhodný na výrobu pomazánek. Tvaroh vás navíc zasytí na dlouhou dobu a dodá potřebné bílkoviny. Pivo v pivním sýru způsobí jeho zrání. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Rychlost zrání záleží na teplotě. Ideální doba zrání je alespoň 5 dnů při pokojové teplotě. Pokud chcete sýr raději výraznější, nechte ho zrát ještě o 2 dny déle.
Salát se obejde bez majonézy a těžkých vajíček, díky bylinkám je svěží a lehký. Kapří filet je obalený v lehounké verzi trojobalu s bylinkami. Takhle vypadá zdravá lehká varianta na štědrovečerní klasiku.
Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
Tento druh mléka je snadno stravitelný. Obsahuje látky podporující činnost mozku, snižuje hladinu cholesterolu a je vhodnou prevencí srdečních a cévních onemocnění. Doporučuje se užívat při zácpě. Sójové mléko obsahuje také železo, vápník, vitamín E, vitamín B1 (thiamin), vitamín B3 (niacin), vlákninu, fytoestrogeny a lecitin.
Nejlepším chuťovým zážitkem, jaký si v poslední době doma s oblibou dopřáváme, je RAW TIRAMISU. V rámci raw stravy se jedná o složitější gurmánský recept, který je na přípravu složitý asi jako pečený dort nebo zákusek. Toto raw Tiramisu navíc obsahuje mořskou řasu (tzv. Irský mech) a také superovoce Lucumu. Obě dvě ingredience dezert krásně ztuží a navíc jsou dokonale prospěšné pro lidské tělo. Na tomto Tiramisu si nejen slastně pochutnáte, ale zároveň dodáte svému tělu obrovskou dávku vitamínů, kolagenu a dalších zdraví prospěšných látek.
Vídeňský bramborový salát se obejde bez majonézy, ale je krásně vláčný díky vývaru. Podává se v každé vídeňské hospodě a restauraci jako příloha. Vyzkoušejte jej k tradičnímu řízku nebo jen tak, jako lehkou večeři.