Sladké pohankové palačinky

Sladké pohankové palačinky

Dejte šanci pohance. Její výrazná chuť bude tvořit skvělý kontrast ke sladké marmeládě. A navíc je plná rutinu, což ocení vaše cévy.
Jihlavská kyselka

Jihlavská kyselka

Jednoduchá a výborná polévka, která se na Vysočině často podávala k snídani.
Mrkvance z Vysočiny

Mrkvance z Vysočiny

Jsou alternativou klasických koblih, kterou můžete připravit třeba jako chuťově zajímavý nedělní dezert.
Pohankové rizoto s červenou řepou

Pohankové rizoto s červenou řepou

Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Losos zrající v soli, bylinách a koření

Losos zrající v soli, bylinách a koření

Marinovaný losos je jednodušší na přípravu, než se zdá na první pohled. Stačí si vybrat kvalitní maso (chlazené, ne mražené). Podávejte jej s míchanými vajíčky a chlebem s pažitkou.
Focaccia s rozmarýnem a olivami

Focaccia s rozmarýnem a olivami

Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu. Focaccia je druh pšeničného chleba, který má v Itálii dlouholetou tradici. Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou ve všech italských restauracích a domácnostech.
Cizrnové placičky

Cizrnové placičky

Cizrnové placičky jsou výborné k rychlé večeři. Pokud se nechcete trápit s namáčením cizrny přes noc, použijte cizrnu v plechovce – je k dostání ve větších supermarketech nebo specializovaných potravinách.
Smažené bramborové lupínky

Smažené bramborové lupínky

Slupky od nových brambor nevyhazujte, připravte z nich domácí bramborové lupínky. Místo tymiánu můžete použít jakékoliv jiné koření.