Krémová lososová polévka v lehce netradiční úpravě s krevetami, koprem a fenyklem může být vhodnou alternativou pro ty, kdo nemají obzvlášť rádi vánoční klasiky připravované z kapra. Vyzkoušejte podle receptu od Jakvkuchyni.cz
Suroviny: sůl
Křehoučké cukroví v podobě vanilkových rohlíčků, to je klasika, která nesmí na vánočním stole chybět! Do těsta můžeme použít mandle, lískové nebo vlašské ořechy. Určitě bychom neměli šetřit vanilkou a klidně ji můžeme přidat i do těsta. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Meta popisek
Vanilkové rohlíčky jsou vánoční klasika! Nešetřete vanilkou, ani ořechy, budou fantastické! Recept na Jakvkuchyni.cz.
Na štědrovečerní tabuli by ryba neměla nikdy chybět. Pokud nemáme rádi zrovna kapra, můžeme zkusit připravit třeba filé z mořské tresky. Když navíc klasickou strouhanku vyměníme za panko strouhanku, kterou dochutíme citronovou kůrou, dostane jídlo hned jiný šmrc! Jak na to?
Celozrnné těstoviny jsou zdravější alternativou klasických těstovin. Díky zelenině a ovoci, které se používají k jejich barevní, obsahují také více bílkovin, minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. S kuřecím masem a rajčaty chutnají báječně a jsou plnohodnotným jídlem na cesty, večeři či na oběd. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na tento chutný recept!
Kapusta je zelenina, která by na našich podzimních talířích neměla chybět. Můžeme vyzkoušet kapustovou polévku, karbanátky nebo třeba právě dušené vepřové maso s kapustou. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Červená řepa je levnou a dostupnou surovinou. Vyzkoušejme ji podle receptu Jakvkuchyni.cz netradičně - kvašenou. Dodá ním potřebné živiny, ale také krásně barevně oživí každý pokrm, ke kterému nakládanou červenou řepu přidáme.
Slavná pálivá omáčka, která se hodí k dochucování celé řady pokrmů a určitě s ní potěšíme nejednoho milovníka pikantních chutí! To je tabasco! Jak si ho vyrobit doma?
Jednoduchý a rychlý bezmasý recept na zapečené brambory s lilkem můžeme připravit v pikantní verzi s chilli, nebo v jemnější verzi, kdy přidáme čerstvé bylinky. Brambory můžeme podávat jako hlavní chod nebo přílohu k masu a grilovanému sýru. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Zkuste si připravit steak z hovězí svíčkové s méně tradiční a odlehčenou přílohou - rajčatovou salsou. U tohoto receptu je důležité nepodcenit výběr masa – vybíráme nejlépe maso stařené, které je křehčí a má výraznější chuť. Do salsy můžeme také přidat koriandr. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Častěji se setkáváme s polévkou s červené dýně hokaido, proč ji ale nezkusit i z méně tradiční zelené dýně? Kromě máslové chuti se můžeme těšit na pořádnou dávku vitamínů! Jak na polévku ze zelené dýně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!