Salát s meruňkami a feta sýrem

Salát s meruňkami a sýrem Feta

Tajemství skvělé chuti tohoto salátu je v dokonalé kombinaci chutí. Fetu, meruňky a kešu postupně osmažíte na oleji, který nakonec použijete na zálivku. Všechny vůně se tak krásně propojí a olej všechny ingredience propojí. Meruňky můžete nahradit i sezónním ovocem, třeba jahodami.
Angreštová bublanina

Angreštová bublanina

Na zahrádkách začíná dozrávat velké množství ovoce a šťavnaté plody nás lákají k utrhnutí. Stačí si jen vybrat. Jahody, rybíz, třešně nebo višně… A co angrešt? Ten patří k trošku opomíjenému, ale o nic méně lahodnému ovoci. Jeho nakyslá chuť se skvěle hodí do bublanin a kynutých koláčů. Zkuste si upéct tuto voňavou bublaninu a vychutnat si ji třeba při letním pikniku u vody.
Cuketová koprovka s jáhlami

Cuketová koprovka s jáhlami

Tuhle zeleninovou krémovou polévku lze skvěle dochucovat nejen koprem, ale také křenem či česnekem a čerstvými bylinkami. Namísto cuket můžete na podzim použít jiné druhy bílé zeleniny, jako je třeba bílá část pórku, petržel nebo pastinák, a dochutit křenem a umeoctem.
Zmrzlina z lesního ovoce s banánovou pusinkou

Zmrzlina z lesního ovoce s banánovou pusinkou

Léto se přiblížilo mílovými kroky. Pojďte se společně osvěžit a podlehněte kouzlu zmrzliny připravené doma. Že je její příprava náročná a potřebujete přístroj na výrobu? Vůbec ne. Dnes si ukážeme, jak lze jednoduše připravit zdravou zmrzlinu s využitím mraženého ovoce.
Pálivá medová křídla

Pálivá medová křídla

Jaro je v plném proudu, a tak konečně přichází ten dlouho očekávaný čas grilovacích večerů. Je jen na vás, jakým pokrmem tuto sezónu zahájíte. My jsme vsadili na oblíbená pálivá medová křídla.
Pstruh s ananasovou omáčkou

Pstruh s ananasovou omáčkou

Pstruh je jednou z nejoblíbenějších českých ryb, které seženete v každé lepší samoobsluze. Je velmi zdravý, proto si jej v sezóně dopřejte co nejčastěji. Nejlepší je samozřejmě čerstvě ulovený. Ananasová omáčka mu dodá exotický kontrapunkt. Můžete použít i čerstvý ananas.
Poctivá česká koprovka

Poctivá česká koprovka

Tradiční kombinace hovězího masa, smetanové koprové omáčky a knedlíků je sice náročná na přípravu, ale odmění se vám úžasnou chutí. Jedinečnou chutí – protože českou koprovku v žádné jiné zemi nevaří, resp. pokud připravují koprové omáčky, jsou vždy studené. Když si budete chtít ušetřit čas a námahu, můžete použít už hotový vývar a namísto masa ji můžete podávat s vařeným vejcem.
Domácí vanilkový termix

Domácí vanilkový termix

Možná je snazší si balení termixu koupit v obchodě, ale domácí je domácí! Poměr ingrediencí si můžete namíchat tak, aby tato verze termixu byla zdravější, chutnější a voňavější. S velkou pravděpodobností máte suroviny k jeho přípravě v lednici. Pro děti to bude navíc skvělá příležitost, jak si natrénovat jemnou motoriku při šlehání nebo základní počty při odměřování ingrediencí.