Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Suroviny: olej
Máte chuť na pořádnou dávku vitamínů a minerálů, dali byste si něco na zahřátí, co vás zaručeně postaví na nohy? Variace na italskou polévku minestrone obsahuje cizrnu, která navíc dodá vlákninu, a pesto, které dává polévce italský šmrnc.
Pikantní omáčka může být jedním z nenápadných způsobů, jak vyzkoušet kapary a ančovičky, které se v českých spížích ještě moc nezabydlely.
Stačí přidat rajčata, koření a obyčejná čočkovka je rázem plná středomořského temperamentu. Přihoďte pár oliv, sýr feta a máte vydatnou polévku, která vás zahřeje a dodá energii.
Marinovaný jehněčí hřbet pečte pomalu, odmění se vám koncentrovanou chutí a na jazyku se bude rozpadat. Výborný bude s tradiční velikonoční nádivkou.
Třené těsto je jednoduché a s jeho přípravou vám pomohou i děti. Bude to výborná příležitosti jim poodhalit taje pečení i vysvětlit, co velikonoční beránek symbolizuje.
Zbylý bůček můžete využít pro exotický salát se zázvorem a koriandrem.
Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.
Upečte si italský olivový chléb sami doma. Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek svou chutí a vůní nadchne děti i dospělé.
Tento netradiční dezert si můžete připravit do zásoby a podávat jej k čaji nebo jako malou svačinu.
Můžete je servírovat jako malé občerstvení nebo rychlou večeři. Čím menší pizzy budou, tím rychleji budou upečené.