Na snídani, na svačinu, anebo na víkendový brunch, který si každý z nás jednou za čas zaslouží, tyhle zdravé celozrnné lívance se hodí skoro ke každé příležitosti. Je jen na vás, zda si je dáte počesku s marmeládou, poamericku s javorovým sirupem, anebo třeba s nutellou.
Suroviny: mléko
Studená mangová polévka může být i netradičním dezertem. S kokosem a tapiokou má asijský šmrnc. Tapioka je velmi zdravá, obsahuje vápník, fosfor a další minerály. Můžete ji použít nejen k zahušťování, ale i místo rýže.
Krupicová kaše nemusí být nudná! S kokosem, želatinou a čokoládou vykouzlíte takovou večeři, na kterou děti nezapomenou. A když přidáte ovoce nebo džem, bude zároveň i vitaminovou bombou.
Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
Italské noky si můžete vychutnat v různých variantách. Zde je jedna, která nadchne milovníky sýra, hub a ořechů. Místo ořechového másla zkuste třeba jen olivový olej nebo si připravte máslo s bylinkami.
Pokud jste propadli kouzlu skořice, tyto rolky se u vás neohřejí. Jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jejich základem je kardamonové těsto, které můžete využít i pro pečení švédského chleba.
Ideální lehká příloha z brambor a cukety, která potěší v létě i kdykoli jindy během roku.
Zbyly vám třešně ze zahrádky a přemýšlíte, co s nimi? Oslaďte si život parádní bublaninou s kapkou griotky.
Máte chuť na něco dobrého, ale zároveň chcete něco zdravého a rychlého? Tak čtěte dál a za 30 minut už můžete mlsat.
Malé bramboráčky naservírujte klidně do kovového kyblíčku nebo jiné originální nádobky.
Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.