Čas přípravy kaštanů nastává v našich končinách na podzim a v zimě. Můžete si je vyzkoušet pečené v troubě nebo nechte jejich nasládlou chutí ozvláštnit krůtí maso jako nádivku. Chutná výborně i jako samostatná příloha.
Suroviny: koření
Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
Jakou vůni si spojíte s obdobím Vánoc? My tu perníčkovou. Letos dětem na Mikuláše připravte sladké odměny doma a ideálně je rovnou zapojte i do procesu výroby!
Také jste si jako malí škrtali políčka v kalendáři, už aby přišel čert s Mikulášem a donesli všechny ty parádní dobroty? Zkuste svým ratolestem připravit tentokrát po čertech dobré perníčky sami. Radost bude dvojnásobná.
Arónie je královna antioxidantů, která navíc zkrášlí i vaši zahradu. Její plody jsou plné vitamínů a minerálních látek, připisuje se jim velká léčivá síla a schopnost zpomalení stárnutí. Samotná arónie má trpkou chuť, my si ji připravíme ve formě džemu na lahodnou snídani nebo rychlou svačinku.
Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
Vepřová panenka patří k masům, kterým sluší minutková úprava do růžova, protože pak zůstane příjemně měkká. Vy si ji s námi připravte s citrónem a šalvějí, zmizí z talíře vděčných strávníků tak rychle, až se budete divit!
Jídla z jednoho hrnce mají spoustu výhod. Nejen že neušpiníte moc nádobí, ale díky společnému vaření se všechny chutě fantasticky propojí. Důkazem je například tento zázračně jednoduchý recept na voňavé orientální kuře, který zvládne připravit opravdu každý.
Hrušky naslano jsou sofistikovanou obměnou známých jablíček. Se sýrem a kari kořením dostanou hrušky ze zahrádky chuť dalekých zemí.