Existuje víc podzimní zelenina, než je dýně? Skvěle se hodí na sladké i slané vaření, je zdravá (obsahuje velké množství vlákniny) a pokrmům dodá lehce nasládlou chuť. Tentokrát ji vyzkoušíme v kombinaci se zvěřinou, a to rovnou v oblíbeném českém pokrmu - v guláši podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: kmín
Uzené maso se zelím je neodolatelné spojení tradičního a chutného českého jídla. Když ho navíc doplníme domácími špekovými knedlíky, máme na stole jeden z tradičních českých receptů. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz!
Guláš už dávno nemusí být jen masitý pokrm, o tom svědčí obliba například guláše z hlívy ústřičné, nebo ze sojového masa. Zkuste si připravit guláš z bedel podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Tradiční lokše se připravují ze 4 surovin. Na první pohled obyčejné jídlo můžeme připravovat na sladko (např. s povidly a mákem), ale skvěle chutnají také s krůtím, kachním nebo husím masem. A chybět nesmí samozřejmě typicky podzimní surovina jako zelí nebo kapusta. Jak si připravit lokše s kapustou a trhaným krůtím masem zjistíte v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Když se řekne guláš, tak si většina nejspíš představí ten hovězí. Ale vynikající guláš, kterým neurazíme ani zaryté masožravce, můžeme připravit i bez masa! Hlavní roli v něm hraje totiž hlíva ústřičná. Zkuste si ho připravit podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jak připravit šťavnatou sekanou, která se hodí také na velikonoční stůl? Vyzkoušejte kombinaci mletého krůtího masa smíchaného s aromatickými bylinkami a kořením. Tato lahodná směs se zapeče s vejci a výborně chutná s bylinkovými bramborami. Jak na to?
Červená řepa patří mezi lokální sezónní zeleninu, která je navíc cenově dostupná. bez problémů koupíme během celého roku. Obsahuje minerály (zejména vápník, fosfor, draslík, hořčík a železo), ale vitaminy skupiny B, vitamin C a kyselinu listovou. Vyzkoušejte originální recept na dušené hovězí s řepou a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kapusta je zelenina, která by na našich podzimních talířích neměla chybět. Můžeme vyzkoušet kapustovou polévku, karbanátky nebo třeba právě dušené vepřové maso s kapustou. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Česky řečeno párečky v těstíčku doplněné křupavým a nasládlým jablkem a kouskem sýru gouda. Toto občerstvení je ideální na piknik nebo oslavu. Podávejte je s kečupem, nebo hořčicí.
Netradiční recept na guláš, který není zahuštěn moukou a je dokonce pečený v troubě. Namísto mouky je použit rajčatový protlak, proto je recept bez lepku. Maso můžeme použít hovězí, nebo vepřové. Jak si připravit pečený bezlepkový guláš?