Krkonošské kyselo: tradiční životabudič

Krkonošské kyselo: tradiční životabudič

Kvásek, houby, cibule, brambory a vajíčka. Ano, výsledkem bude hutná a tradiční polévka. Kyselu se sice říká jídlo chudých, ale jeho chuť je miliónová. Je lehce navinulé, voní po houbách a není lepší polévka na povzbuzení po náročné noci nebo třeba dlouhém putování podzimními lesy.
Cizrnová pomazánka s lučinou

Cizrnová pomazánka s lučinou

Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny a obsahuje velké množství cukrů, bílkovin a vlákniny. Pomazánka z cizrny, jinak také humus, vydrží v ledniččce až 2 dny.
Houbová nádivka jako od babičky

Houbová nádivka jako od babičky

Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Francouzská klasika – Hovězí po burgundsku

Francouzská klasika – Hovězí po burgundsku

Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
Houbová omáčka s celozrnnou rýží a seitanem

Houbová omáčka s celozrnnou rýží a seitanem

Houby Shitake lze upravovat jakýmkoli způsobem, nejlépe se hodí do polévek či omáček. Shitake lze koupit sušenou v obchodech se zdravou výživou nebo čerstvou ve větších marketech.
Lebedový salát

Lebedový špenát

Lebedu možná najdete na vlastní zahradě. A než ji vyhodíte jako plevel, zkuste z ní přípravit špenát jako přílohu. Uvidíte, že rázem se z ní stane oblíbená surovina.
Rajčatový salát s bylinkami

Rajčatový salát s bylinkami

Rajčatový salát s bylinkami a celozrnným chlebem je skvělý a lehký oběd. Syrová zelenina prospěje těm, kdo chtějí pročistit svůj organismus, anebo shodit pár přebytečných kil.