Polévka z červené čočky se zeleninou

Polévka z červené čočky se zeleninou

Velkou výhodou červené čočky je její rychlá příprava. Uvaření trvá zpravidla 15 minut, navíc se před tepelnou úpravou nemusí namáčet. Připravte si z ní tuto chutnou polévku.
Znojemský guláš

Znojemský guláš

Guláš patří k jednomu z nejoblíbenějších českých jídel. V našich končinách ho dokážeme uvařit snad na tisíc způsobů. A do chladného počasí je ideální. Zasytí a navíc ta úžasná vůně, která se line při jeho vaření po kuchyni.... Někdo dává přednost klasice, jiní rádi experimentují. Dnes si spolu uvaříme guláš, jehož součástí jsou, jak název vypovídá, sladkokyselé okurky. Jak na to?
Vepřový perkelt

Vepřový perkelt

Perkelt, pokrm původem z Maďarska, je vzdálenějším příbuzným guláše. Na rozdíl od guláše je však mnohem hustší a podává se obvykle s přílohou, jako je rýže nebo tarhoňa. I přesto, že se jedná o poměrně snadné a relativně rychlé jídlo, vyplatí se určitě nic neuspíšit, použít kvalitní suroviny (především maso a papriku), postupovat podle receptu a věnovat vaření péči. Krásnou barvu a vůni dodá perkeltu především paprika. V případě maďarské kuchyně tomu snad ani nemůže být jinak. Jak si doma připravit skvělý perkelt?
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Patří krémové polévky ke stálicím ve vaší kuchyni? Pokud ano, máme pro vás tip na mrkvovou polévku. Jestli jste těmto polévkám ještě nestihli přijít na chuť, vyzkoušejte skvělou mrkvovou polévku podle našeho receptu. Díky zázvoru, římskému kmínu, červené čočce a čerstvému koriandru je její chuť pikantní a exotická. Jak na to?
Pečená dýně

Pečená dýně

V podzimním období se s dýňovými recepty setkáváme téměř všude. K těm nejznámějším se řadí zcela jednoznačně polévka. Dalším skvělým způsobem, jak dýni v kuchyni využít, je upéct ji. Protože je dýně trochu nasládlá, skvěle se doplňuje se slanějšími sýry a orientálním kořením. Takto připravenou dýni můžeme podávat se salátem nebo s čerstvým pečivem.
Králičí stehna na dijonské hořčici

Králičí stehna na dijonské hořčici

Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Způsobů na chutnou přípravu králíka je celá řada. Jemná chuť jeho masa se dokonale snoubí s dijonskou hořčicí. Vyzkoušejte tento recept, ke kterému jako přílohu doporučujeme bramborové knedlíky, nebo špenát.
Bramborová polévka s tofu

Bramborová polévka s tofu

Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?
Polentová kaše s dýní

Polentová kaše s dýní

Polentová, neboli kukuřičná, kaše je skvělá. Pochází z Itálie a je velmi oblíbená v jihoevropských zemích. Jedná se o jednoduchý pokrm, ale v naší české kuchyni si zatím hledá své místo. Polentou můžeme nahradit klasickou bramborovou kaši, použít ji jako přílohu k masu, nebo zelenině. V tomto podzimním období, kdy v naší kuchyni vládnou také dýňové recepty, jsme ji doplnili tentokrát pečenou dýní se sýrem a pekanovými ořechy.
Fazolová polévka s kapustou

Fazolová polévka s kapustou

Jak s naložit s kapustou? Jednou z možností je připravit si pořádně hustou polévku. Naše babičky vždycky říkávaly, že polévka je grunt. A právě s přicházejícím chladným počasím to platí dvojnásobně. Pořádně hustá polévka nejenže příjemně zahřeje, ale také zasytí.
Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Zařazujete ryby pravidelně do svého jídelníčku? Mají velmi mnoho pozitivních účinků na náš organismus a dodávají našemu tělu spoustu prospěšných látek. Jedním z receptů, kterým se můžeme nechat inspirovat, jsou rybí karbanátky pečené v troubě. Pokud k nim připravíme zeleninový salát, lehká a zdravá večeře je na světě.
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka (šakšuka) je tradiční pokrm zemí severní Afriky, jehož základem jsou rajčata, papriky, vejce a římský kmín.