Vepřová krkovice je prorostlejší kus masa, který se hodí nejvíce na grilování, kdy se přebytečný tuk vypeče a zůstane krásně šťavnaté maso. Z krkovice ale můžeme připravit i řízky. Tentokrát klasický trojobal vyměníme za těstíčko a jako přílohu použijeme šťouchané brambory s opečenou cibulkou.
Suroviny: česnek
Palačinky mají rádi malí i velcí. Klasikou jsou palačinky s marmeládou, čokoládou, ovocem či zmrzlinou. Čím dál populárnější jsou ale i palačinky na slano. Vyzkoušejte špenátové palačinky s krémem, semínky a rajčaty podle receptu na Jakvkuchyni.cz. Výborně je chuťově doplní i uzený losos.
Těstoviny se špenátem chutnají báječně! Připravte si je podle receptu Jakvkuchyni.cz zjemněné smetanou a parmezánem s příchutí česneku!
Tentokrát si podle Jakvkuchyni.cz připravíme italské ragú z hovězího karabáčku. Jak na tento recept plný vůní a chutí Itálie?
Na první pohled možná trochu zvláštní kombinace, ale už při první soustu se přesvědčíme, že tento tradiční italský recept snadno okouzlí chuťové pohárky. Vepřová pečeně zůstane díky mléku hezky šťavnatá a jako bonus získáme skvělou omáčku. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Nenechte se odradit dlouhým cizojazyčným názvem receptu. Naopak se můžeme těšit na to nejlepší! Čeká nás nasládlá chuť a měkké šťavnaté maso. Věřte, že tohle finger food si užijete! Máte-li rádi pikantní verzi, stačí přidat trochu chilli. Šťávu doporučujeme použít čerstvě vymačkanou. Jak na celý recept prozradí Jakvkuchyni.cz!
Tahle dobrota se skvěle hodí na párty, nebo k posezení s přáteli se sklenkou dobrého vína. Připravte si šťavnaté masové kuličky s chorizem, které jim dodají pikantní šmrnc. Jak si připravit tohle chutné finger food?
Růžičková kapusta je výborná jako hlavní chod i jako příloha. My si z ní připravíme chuťovku, kterou můžeme podávat s masem, bramborem nebo jen tak samotnou. Jdeme na to.
Vyzkoušejte oblíbený recept z kuchyni našich babiček a upečte si šťavnaté maso s příchutí piva. Namísto klasického zelí připravte kedlubnové a jako přílohu nadýchaný houskový knedlík. Tento staročeský pokrm je výtečným tipem na nedělní oběd. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz!
Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
Pokud máte rádi indickou kuchyni, vyzkoušejte tento recept na tikka masala, které je jedním z nejoblíbenějších indických jídel. Krémová omáčka z voňavého koření, rajčat a smetany tvoří neodolatelnou chuťovou kombinaci, která se nikdy neomrzí! I když se může zdát na první pohled příprava složitá díky dlouhému seznamu ingrediencí, vůbec tomu tak není. Jak na domácí tikka masala prozradí Jakvkuchyni.cz!