Vejce Mimóza


Vejce Mimóza se řadí k rychlým a efektním předkrmům. I když je název tak trochu zahalen tajemstvím, jedná se vlastně o rozkrojená vařená vejce natvrdo, která jsou plněna žloutkovým krémem. Podávat je můžete se salátem, bylinkami nebo bagetkami.
Vejce Mimóza se řadí k rychlým a efektním předkrmům. I když je název tak trochu zahalen tajemstvím, jedná se vlastně o rozkrojená vařená vejce natvrdo, která jsou plněna žloutkovým krémem. Podávat je můžete se salátem, bylinkami nebo bagetkami.
Porce
8 vajec
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    vejce 8ks uvařená
    majonéza 1lžíce
    hořčice 1lžička dijonská
    oregano 1lžička
    olivový olej 1lžička
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
    salát čerstvý mi
    cukrářský pytlík jednorázový
Pokyny
  1. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Uvařená vejce oloupeme, překrojíme podélně na poloviny a lžičkou opatrně vydlabeme žloutky do misky.
  3. Žloutky v misce rozmačkáme vidličkou.
  4. Do misky se žloutky dále přidáme majonézu, hořčici, oregano, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  5. Z připravených ingrediencí vymícháme v misce hladkou směs.
  6. Do cukrářského pytlíku si nachystáme špičku a naplníme ho směsí.
  7. Následně začneme plnit důlky vydlabané v bílcích.
  8. Máme hotovo a je jen na nás a na naší fantazii, k čemu tato báječně chutnající vajíčka budeme podávat. Dobrou chuť!

Víte, jak vybrat správná vejce? Podívejte se na infografiku.

Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*