Vegetariánské hamburgery

Nemusíte shánět speciální housky nebo míchat extra majonézu. Tento hamburger vložíte do celozrnných housek, přidáte spoustu cibule a místo masa použijete červenou řepu. Díky ovesným vločkám bude burger krásně křupat.
Nemusíte shánět speciální housky nebo míchat extra majonézu. Tento hamburger vložíte do celozrnných housek, přidáte spoustu cibule a místo masa použijete červenou řepu. Díky ovesným vločkám bude burger krásně křupat.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 hamburgery
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    červená řepa 3ks uvařené
    vejce 2ks
    česnek 3stroužky
    tymián 1lžička
    pečivo 4ks celozrnné
Dresing
    jogurt 140g řecký
    hořčice 1lžička hrubozrnná
    cibule 1ks
    ocet 1lžíce balsamikový
Pokyny
  1. Uvařenou červenou řepu oloupejte, nastrouhejte ji na jemném struhadle a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny. Přidejte vločky, vejce, tymián, česnek, sůl a pepř. Hmotu nechte cca 20 minut odstát, aby vločky nasákly.
  2. Z řepy vytvarujte pomocí rukou 4 tlustší placky, vyskládejte je vedle sebe, na plech vyložený pečícím papírem, a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 25 minut.
  3. Mezitím oloupejte cibuli, nakrájejte ji na kolečka a orestujete dozlatova na troše olivového oleje.
  4. Dresing připravte smícháním řeckého jogurtu, hrubozrnné hořčice, balsamica, limetkové šťávy, soli a pepře.
  5. Celozrnné bulky podélně rozřízněte, namažte je dresingem a na dresing položte rukolu. Na rukolu dejte upečenou řepnou placku, osmaženou cibulku a vše přiklopte druhou půlkou bulky. Podávejte teplé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*