Špenátové knedlíky s parmezánem

Špenátové knedlíky s parmezánem jsou dokonalým spojením italské a německé kuchyně a lze je připravit v několika variantách. Hotové knedlíky můžeme použít jako přílohu, nebo jako samostatný chod přelité omáčkou. Dnešní verzi jsme připravili v trochu odlehčené variantě z celozrnné mouky - jak na to?
Špenátové knedlíky s parmezánem jsou dokonalým spojením italské a německé kuchyně a lze je připravit v několika variantách. Hotové knedlíky můžeme použít jako přílohu, nebo jako samostatný chod přelité omáčkou. Dnešní verzi jsme připravili v trochu odlehčené variantě z celozrnné mouky - jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
22 knedlíčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    špenát 400g listový
    sýr 150g parmazán, strouhaný
    sýr 150g ricotta nebo jemný tvaroh
    mouka 1,5hrnku celozrnná, špaldová
    olej 2lžíce olivový
    vejce 2ks
Pokyny
  1. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu.
  2. Vsypeme lístky špenátu a necháme 1 – 2 minuty zavadnout, scedíme a ihned ponoříme do studené vody, aby si zachovaly barvu.
  3. Následně špenátové listy scedíme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a nasekáme je na menší kousky.
  4. Ve větší míse promícháme nasekaný špenát se solí, moukou, parmezánem, tvarohem nebo ricottou, olivovým olejem a vajíčky - těsto, které vznikne, by mělo být vláčné a jemné.
  5. Pomocí lžíce odkrajujeme kousky těsta a mokrými dlaněmi z něj pak vytvoříme placičku, nebo kuličku.
  6. Takto připravené obalíme ve zbylém parmezánu a poklademe na moukou poprášený plech vyložený pečicím papírem.
  7. Knedlíky uložíme do chladu na 30 – 45 minut (můžeme je odložit i do mrazáku).
  8. Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu a osolíme ji.
  9. Do vroucí vody vložíme knedlíky a vaříme je (ve 2 dávkách) 5 – 8 minut, až vyplavou na povrch.
  10. Uvařené knedlíky podáváme přelité omáčkou dle chuti (např. sýrovou) nebo jen rozpuštěným máslem a posypané strouhaným parmezánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*