Křenový adzuki krém s tempehem obaleným v hrašce

Malé zelené fazolky adzuki vás zaujmou ořechovou chutí a díky obsahu bílkovin skvěle zasytí. V kombinaci s česnekem a zakysanou zeleninkou tvoří skvělou zimní večeři.
Malé zelené fazolky adzuki vás zaujmou ořechovou chutí a díky obsahu bílkovin skvěle zasytí. V kombinaci s česnekem a zakysanou zeleninkou tvoří skvělou zimní večeři.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    fazole 300g adzuki
    kuskus 300g
    hrašky 150g
    česnek 3stroužky
    tempeh 2ks
    ocet Ume
    salát a vlastní domácí pickles
Pokyny
  1. Fazole dáme vařit v dostatečném množství vody (1 díl fazolí na 2-3 díly vody) v tlakovém hrnci na slabém plamenu s česnekem a nejlépe také s kouskem řasy wakame. Směs vaříme přibližně 1 hodinu.
  2. Po uvaření fazolí k nim přimícháme oregano a majoránku, jemně je osolíme, přidáme 2 lžíce ume octu a rozmixujeme.
  3. Následně necháme uležet alespoň 15 - 20 minut.
  4. Hrašku smícháme s vodou, tak abychom vytvořili těstíčko, a v něm následně obalíme nakrájené kousky tempehu.
  5. Ty pak osmahneme na pánvi na přepuštěném másle nebo olivovém oleji.
  6. Pokud to nevíte, tak právě tempeh je bohatým zdrojem bílkovin a minerálů.
  7. Kuskus propláchneme studenou vodou, jemně osolíme a v hrnci zalijeme vařící vodou.
  8. Podáváme s pickles nebo salátem.

Hraška je hrachová mouka, kterou lze koupit ve zdravé výživě. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*