Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Čokoláda - pokrm bohů, pochoutka, které mnozí z nás umí naprosto propadnout. Ať už v dezertech, netradičně v teplé kuchyni nebo jako bonbón, umí navodit opravdu slastné pocity, které výrazně zlepšují náladu.
Čokoládu milují všechny generace, její konzumace nejen zlepšuje náladu, ale zlepšuje prokrvení a snižuje krevní tlak. Studentskou pečeť znají mnozí z dětství, připomeňte si ty radostné chvilky s touto čokoládou a vyzkoušejte si její přípravu doma.
Ideální lehká večeře pro dva v období, kdy potřebujete „hlídat váhu“
Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
Vepřová panenka patří k masům, kterým sluší minutková úprava do růžova, protože pak zůstane příjemně měkká. Vy si ji s námi připravte s citrónem a šalvějí, zmizí z talíře vděčných strávníků tak rychle, až se budete divit!
Jídla z jednoho hrnce mají spoustu výhod. Nejen že neušpiníte moc nádobí, ale díky společnému vaření se všechny chutě fantasticky propojí. Důkazem je například tento zázračně jednoduchý recept na voňavé orientální kuře, který zvládne připravit opravdu každý.
Hrušky naslano jsou sofistikovanou obměnou známých jablíček. Se sýrem a kari kořením dostanou hrušky ze zahrádky chuť dalekých zemí.
Karbanátky v odlehčené verzi z tvarohu jsou plné zdravých a lehce stravitelných bílkovin. Můžete vynechat slaninu, přidat nasekané bylinky a máte z nich vegetariánskou pochoutku.
Bešamelová omáčka je jednou ze základních omáček francouzské kuchyně. Je velice jednoduchá na přípravu a neuvěřitelně všestranná v kuchyni. Můžete ji použít při přípravě krémových polévek, zapékaných pokrmů nebo tradičních italských lasagní.
Jemná polévka, která přijde vhod hlavně v nadcházejícím zimním období, protože báječně zahřeje.