Když se řekne: „koprová omáčka”, polovině lidem se rozzáří oči a polovině se vybaví školní jídelna. Pokud patříte mezi první polovinu, zde vám přinášíme jeden výborný recept na koprovou omáčku.
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Přinášíme tip na recept z bizoního masa. Jak na to?
Přinášíme tip na skvělý recept ze skvělého pštrosího masa. Exotiku stačí ochutit rozmarýnem. Jak na to?
Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali známým italským salátem caprese, který jsme zahalili do rozpadajícího se listového těsta.
Pivo se slaninou se skvěle doplňují. Možná si řeknete, že je lepší slaninu pivem zapíjet. Pokud ale vyzkoušíte tento recept na pivní slaninu, pravděpodobně změníte názor. Co takhle smíchat tmavé pivo s javorovým sirupem, který na slanině zkaramelizuje? Z plátků slaniny tak vytvoříte dokonalé jednohubky!
V ČR si můžeme sójový nápoj koupit v obchodě, nebo si ho můžeme jednoduše připravit doma. Kromě toho, že toto “mléko” nahradí v našem jídelníčku mléko kravské, má ještě jednu nespornou výhodu - neobsahuje žádný cholesterol.
Máte rádi červenou čočku? Jaké pokrmy z ní rádi připravujete? Červená čočka si v poslední době získala oblibu. Je plná živin a vitamínů a nenáročná na přípravu. Věděli jste ale, že z ní lze připravit také skvělé pomazánky? Dnes tu pro vás máme tip na jednu z nich.
Pokud se vám letošní léto nahromadilo velké množství paprik a přemýšlíte nad tím, jak je zpracovat, zkuste je naložit do oleje. Je to další skvělý tip, jak si uchovat letní úrodu ze zahrádky na zimní období. K naložení jsme použili pečené papriky a doplnili je letními bylinkami, abyste mohli chuť léta cítit i v zimě. Takto naložené papriky jsou skvělou lehkou večeří, můžeme je skvěle použít jako přílohu k masu.
Šéfkuchař Marek Šáda nás naučí, jak ze ztvrdlých rohlíků uděláme skvělé lívance, po kterých se bude olizovat celá naše rodina.
Vyhýbáte se hovězímu masu pro jeho těžkou stravitelnost? Ukážeme vám, že i hovězí maso si zaslouží vaši pozornost. Jako například tento hovězí krk na víně.
Brisket, nebo-li bok / hrudí, je maso mezi předníma nohama zvířete. Koupit ho můžeme s kostí i bez a výborně se hodí k vaření, které ho zachová měkké a šťavnaté.