Nepečená kakaová kolečka

Nepečená kakaová kolečka s příchutí rumu jsou ideální volbou pro ty, kdo chystají vánoční cukroví na poslední chvíli! Připravme si je rychle a z jednoduchých surovin podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Nepečená kakaová kolečka s příchutí rumu jsou ideální volbou pro ty, kdo chystají vánoční cukroví na poslední chvíli! Připravme si je rychle a z jednoduchých surovin podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
cca 35 koleček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Na těsto
    piškoty 200g
    máslo 100g
    cukr 60g moučka
    rum 2lžíce
    kakao 2lžíce
Na náplň
    máslo 100g
    žloutek 1ks uvařený
    vanilka na špičku nože
Pokyny
  1. Piškoty nameleme najemno a smícháme s cukrem, rumem, kakaem a povoleným máslem.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout do lednice.
  3. Z másla, cukru, vanilky a prolisovaného uvařeného žloutku vytvoříme hladký krém, který dáme také na chvíli ztuhnout do lednice tak, aby nebyl úplně tekutý, ale zároveň ho bylo možné rozetřít.
  4. Vychlazené těsto vyválíme na ploše, kterou posypeme moučkovým cukrem (aby se těsto nelepilo), do tvaru obdélníku (silné by mělo být cca 0,5 cm).
  5. Rozetřeme na něj krém a zarolujeme.
  6. Takto připravené rolády dáme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout.
  7. Nakonec rolády nakrájíme na plátky.

Tip od Jakvkuchyni.cz: toto cukroví uchováváme v chladu a z lednice ho vyndáváme až těsně před podáváním. Obsahuje totiž velké množství tuku a v teple se pak kolečka rychleji roztékají.

Klasické máslo se obvykle prodává v obalu tvořeném papírovou a hliníkovou vrstvou, jedná se o tzv. kompozitní obaly. Tento obal patří do směsného odpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*