Nadýchané koblihy


Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.
Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.
Porce
10 koblih
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    mléko 150ml
    máslo 50g
    žloutky 3ks
    droždí 1balení
    rum 2lžíce
    sůl 1špetka
    marmeláda na náplň
Pokyny
  1. Smícháme droždí, trochu mléka a lžičky cukru, necháme vzejít kvásek.
  2. Cukr a máslo utřeme do hladka, přidáme žloutky a vymícháme do pěny.
  3. Přidáme kvásek a zbytek ingrediencí, necháme hodinu vykynout.
  4. Těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka.
  5. Na jedno dáme dvě lžičky marmelády a přiklopíme druhým.
  6. Okraje smáčkneme dohromady a koblihu necháme další půl hodiny vykynout.
  7. Smažíme v rozpáleném sádle nebo oleji dvě minuty po obou stranách pod pokličkou

Sklenici od marmelády stačí pořádně vyškrábat od zbytků marmelády a můžete ji přinést do zeleného kontejneru na sklo.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*