Polévka s chutí a vůní hříbků zjemněná smetanou chutná báječně a svou neodolatenou vůní nás přenese do lesa. Na skvělé chuti jí přidají i bylinky, jako třeba čerstvá petrželka. Tato polévka pohladí po jazyku a příjemně zahřeje. Zkuste tento recept na hříbkovou polévku se smetanou od Jakvkuchyni.cz!
|
Polévka s chutí a vůní hříbků zjemněná smetanou chutná báječně a svou neodolatenou vůní nás přenese do lesa. Na skvělé chuti jí přidají i bylinky, jako třeba čerstvá petrželka. Tato polévka pohladí po jazyku a příjemně zahřeje. Zkuste tento recept na hříbkovou polévku se smetanou od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
20 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět-
- Poté přidáme očištěné a nakrájené houby.
- Vše osolíme, opepříme, přidáme kmín a asi lžíci nasekané petrželky a následně společně krátce restujeme.
- Brambory nakrájené na kostičky přidáme je k houbám, pak přilijeme vodu/vývar.
- Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou.
- Nakonec přidáme do polévky smetanu a krátce povaříme, aby polévka zhoustla (polévku můžeme zahustit také jíškou).
- Polévku dle potřeby dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a čerstvou petrželkou.
Slupky z brambor a odřezky z hub můžeme vyhodit do nádoby na bioodpad nebo využít pro domácí kompostování. Inspirujte se zero waste recepty v seriálu Gurmánské vaření beze zbytku.