Hříbková polévka na smetaně

Polévka s chutí a vůní hříbků zjemněná smetanou chutná báječně a svou neodolatenou vůní nás přenese do lesa. Na skvělé chuti jí přidají i bylinky, jako třeba čerstvá petrželka. Tato polévka pohladí po jazyku a příjemně zahřeje. Zkuste tento recept na hříbkovou polévku se smetanou od Jakvkuchyni.cz!
Polévka s chutí a vůní hříbků zjemněná smetanou chutná báječně a svou neodolatenou vůní nás přenese do lesa. Na skvělé chuti jí přidají i bylinky, jako třeba čerstvá petrželka. Tato polévka pohladí po jazyku a příjemně zahřeje. Zkuste tento recept na hříbkovou polévku se smetanou od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1l zeleninový nebo voda
    hříbky 500g
    brambor 500g
    smetany 150ml ke šlehání
    cibule 1ks
    kmín 1/3lžičky mletý
    petrželka čerstvá
Pokyny
  1. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět-
  2. Poté přidáme očištěné a nakrájené houby.
  3. Vše osolíme, opepříme, přidáme kmín a asi lžíci nasekané petrželky a následně společně krátce restujeme.
  4. Brambory nakrájené na kostičky přidáme je k houbám, pak přilijeme vodu/vývar.
  5. Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou.
  6. Nakonec přidáme do polévky smetanu a krátce povaříme, aby polévka zhoustla (polévku můžeme zahustit také jíškou).
  7. Polévku dle potřeby dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a čerstvou petrželkou.

Slupky z brambor a odřezky z hub můžeme vyhodit do nádoby na bioodpad nebo využít pro domácí kompostování. Inspirujte se zero waste recepty v seriálu Gurmánské vaření beze zbytku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*