Basler brunsli – Basilejské sušenky


Švýcaři zbožňují hnědé basilejské sušenky, které nazývají jako „basler brunsli”.
Švýcaři zbožňují hnědé basilejské sušenky, které nazývají jako „basler brunsli”.
Porce
20 sušenek
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
8 minut
Suroviny
    mouka 250g mandlová
    cukr 250g moučkový
    kakao 50g
    vejce 2ks bílky
    hřebíček 1špetka
    skořice 1špetka
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Z bílků vyšleháme sníh.
  2. Moučkový cukr promícháme s kakaem, mandlemi a přidáme i koření.
  3. Ke směsi pomalu přidáme sníh z bílků.
  4. Lehce promíchá, dokud se nám směs nespojí.
  5. Těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc na chladném místě.
  6. Z těsta vyválíme asi 1 cm vysoký plát.
  7. Formičkami vykrájíme různé tvary.
  8. Troubu předehřejeme na 180 °C a každý plech pečeme zhruba 8 minut.
  9. Necháme vychladnout a pak už si jen užíváme tu lahodnou chuť.

Hotové sušenky můžeme vyválet v krystalovém cukru, pokud dáváme přednost sladším pochoutkám.

Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*