Basler brunsli – Basilejské sušenky

Švýcaři zbožňují hnědé basilejské sušenky, které nazývají jako „basler brunsli”.
Švýcaři zbožňují hnědé basilejské sušenky, které nazývají jako „basler brunsli”.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 sušenek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 250g mandlová
    cukr 250g moučkový
    kakao 50g
    vejce 2ks bílky
    hřebíček 1špetka
    skořice 1špetka
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Z bílků vyšleháme sníh.
  2. Moučkový cukr promícháme s kakaem, mandlemi a přidáme i koření.
  3. Ke směsi pomalu přidáme sníh z bílků.
  4. Lehce promíchá, dokud se nám směs nespojí.
  5. Těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc na chladném místě.
  6. Z těsta vyválíme asi 1 cm vysoký plát.
  7. Formičkami vykrájíme různé tvary.
  8. Troubu předehřejeme na 180 °C a každý plech pečeme zhruba 8 minut.
  9. Necháme vychladnout a pak už si jen užíváme tu lahodnou chuť.

Hotové sušenky můžeme vyválet v krystalovém cukru, pokud dáváme přednost sladším pochoutkám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*