Angreštová bublanina

Angreštová bublanina

Na zahrádkách začíná dozrávat velké množství ovoce a šťavnaté plody nás lákají k utrhnutí. Stačí si jen vybrat. Jahody, rybíz, třešně nebo višně… A co angrešt? Ten patří k trošku opomíjenému, ale o nic méně lahodnému ovoci. Jeho nakyslá chuť se skvěle hodí do bublanin a kynutých koláčů. Zkuste si upéct tuto voňavou bublaninu a vychutnat si ji třeba při letním pikniku u vody.
Kotlety na pivě

Kotlety na pivě

S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.
Cuketová koprovka s jáhlami

Cuketová koprovka s jáhlami

Tuhle zeleninovou krémovou polévku lze skvěle dochucovat nejen koprem, ale také křenem či česnekem a čerstvými bylinkami. Namísto cuket můžete na podzim použít jiné druhy bílé zeleniny, jako je třeba bílá část pórku, petržel nebo pastinák, a dochutit křenem a umeoctem.
Sous-vide - lahodná krůtí prsa

Sous-vide – lahodná krůtí prsa

K přípravě tohoto receptu potřebujete speciální vakuovou svářečku a hrnec na vodní lázeň. Krůtí maso bude po přípravě "sous-vide" šťavnaté a lahodné, protože se nevysuší jako při běžném smažení nebo grilování. Proto není jej třeba dochutit tolik, jak jste zvyklí.
Pálivá medová křídla

Pálivá medová křídla

Jaro je v plném proudu, a tak konečně přichází ten dlouho očekávaný čas grilovacích večerů. Je jen na vás, jakým pokrmem tuto sezónu zahájíte. My jsme vsadili na oblíbená pálivá medová křídla.
Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Jemné tvarohové knedlíčky plné ovoce rozplývající se na jazyku – to je opravdová dobrota. Chutnají přímo božsky a připomínají léto strávené u babičky. Přelijte je máslem a posypte mákem nebo strouhaným tvarohem a nechte se unést do léta. Navíc jejich příprava nezabere téměř žádný čas.
Pstruh s ananasovou omáčkou

Pstruh s ananasovou omáčkou

Pstruh je jednou z nejoblíbenějších českých ryb, které seženete v každé lepší samoobsluze. Je velmi zdravý, proto si jej v sezóně dopřejte co nejčastěji. Nejlepší je samozřejmě čerstvě ulovený. Ananasová omáčka mu dodá exotický kontrapunkt. Můžete použít i čerstvý ananas.
lentilkové sušenky

Lentilkové sušenky

Pokud chcete sklidit od dětí potlesk a vidět jejich rozzářené obličeje, stačí přidat lentilky. Obyčejné sušenky, které upečete za deset minut, s nimi vypadají a chutnají prostě úžasně. Hodí se i jako dárek na dětskou oslavu.
Jarní zelená ředkvičková polévka

Jarní zelená ředkvičková polévka

Ředkvičky jsou skvělé nejen do salátu, ale i do pikantní polévky. Pro ještě lepší chuť zužitkujete i nať. Pokud byste raději polévku decentní a nepálivou, ředkvičky přidejte pár minut před koncem vaření. Kdo si naopak potrpí na pikantní jídla, uschová si část natě na ozdobu. Jak na to?
Salát s mořskými řasami a tofu

Salát s mořskými řasami a tofu

Mořské řasy do svého jídelníčku zařaďte co nejčastěji. Jsou totiž zdrojem jódu a dalších minerálů, které naše potrava neobsahuje dostatek. Zelenému salátu dodají spolu s tofu asijský šmrnc a když je doplníte třeba ještě klíčky, připravíte si extra zdravou a rychlou večeři.