Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
Produkty z řady – koření
Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Do octa nemusíte nakládat jen „nudné“ okurky. Mnohem zajímavější bude třeba kombinace naložené cukety s rajčaty a cibulkami.
S enoki dokážete krásně ozdobit salát, hlavní chod či polévku. Enoki je možné zakoupit čerstvou ve velkých obchodech či na některých tržištích.
Chřestová sezóna je v plném proudu a vy nevíte co uvařit? Tento lehký salát s křupavými krutónky je jednoduchý na přípravu a chutná skvěle!
Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.
Rajčatový salát s bylinkami a celozrnným chlebem je skvělý a lehký oběd. Syrová zelenina prospěje těm, kdo chtějí pročistit svůj organismus, anebo shodit pár přebytečných kil.
Sladké mango, hustý smetanový řecký jogurt a osvěžující limetka a máta – tato zmrzlina s exotickou chutí si vás získá hned, jak ji poprvé ochutnáte.
Nemusíte shánět speciální housky nebo míchat extra majonézu. Tento hamburger vložíte do celozrnných housek, přidáte spoustu cibule a místo masa použijete červenou řepu. Díky ovesným vločkám bude burger krásně křupat.
Co se starou bagetou? Vykouzlete z ní salát, který pochází z italské Florencie. Pečivo do sebe nasaje šťávu ze zeleniny a lahodnou zálivku – věřte, že takto lehce připravíte chuť pravé Itálie!
Co provést se zeleninou, která vadne v přihrádce ledničky? Nebo vám zahrádka urodila spoustu kořenové zeleniny a vy nevíte, jak ji zpracovat? Usušte ji na zdravé lupínky, které jsou krásně barevné, báječně křupavé a navíc i překvapivě zdravé.