Jednoduchá a výborná polévka, která se na Vysočině často podávala k snídani.
Produkty z řady
Jsou alternativou klasických koblih, kterou můžete připravit třeba jako chuťově zajímavý nedělní dezert.
Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Rychlá marináda plná exotiky provoní připravované maso a dodá mu potřebnou křehkost.
Francouzský salát Nicoise (čti nýsuáz) se přizpůsobí vaší náladě a obsahu ledničky. K zeleninovému základu přidejte tuňáka a vejce, nebo zkuste variantu s lososem, sardelovými řezy nebo netradičně bez masa.
Decentní chuť chřestu nechte vyniknout s omáčkami. Nejtradičnější je holandská omáčka, takzvaná hollandaise. Je to jedna ze základních omáček francouzské kuchyně a kromě chřestu ji využijete zejména na pokrmy z ryb.
Tato polévka je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel. Kokosové mléko, citronovou trávu a koriandr dnes už běžně seženete v asijských obchodech.
Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Biscotti jsou italské vánoční sušenky, ale chutnají po celý rok.
Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu. Focaccia je druh pšeničného chleba, který má v Itálii dlouholetou tradici. Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou ve všech italských restauracích a domácnostech.
Povidla jsou tradiční surovinou, kterou můžete využít i v tomto delikátním dezertu. Křupavá opražená strouhanka, lahodná omáčka a vláčná povidla tvoří zajímavou kombinaci, která zaujme po všech stránkách. Místo povidel můžete použít třeba mák.