Humus z červené řepy

Humus z červené řepy

Cizrna a červená řepa se navzájem skvěle doplňují. Spojte je s dalšími surovinami a připravte si chutný humus.
Mangová zmrzlina

Mangová zmrzlina

Sladké mango, hustý smetanový řecký jogurt a osvěžující limetka a máta – tato zmrzlina s exotickou chutí si vás získá hned, jak ji poprvé ochutnáte.
Žampionovo-krevetový salát

Žampionovo-krevetový salát

Houby si můžete připravit i netradičně. Nahradit jimi můžete maso nebo je použít tam, kde byste dali třeba sýr. Vyzkoušejte je v krevetovém salátu.
Cibulový dip

Cibulový dip

Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Kozí sýr v lilkovém kabátku se zelím

Kozí sýr v lilkovém kabátku se zelím

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Polský salát

Polský salát

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Zeleninová pomazánka s čočkou

Zeleninová pomazánka s čočkou

Vyrobte si doma pomazánky, u kterých vás jedna porce vyjde na pět korun – a navíc jsou zdravé. Vybrali jsme super zdravou pohankovou, čočkovou pro dodání vlákniny a cizrnovou, která vám připomene dovolenou na břehu moře. Která z těchto surovin se najde ve vaší spíži?
Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Vyrobte si doma pomazánky, u kterých vás jedna porce vyjde na pět korun – a navíc jsou zdravé. Vybrali jsme super zdravou pohankovou, čočkovou pro dodání vlákniny a cizrnovou, která vám připomene dovolenou na břehu moře. Která z těchto surovin se najde ve vaší spíži?
Sendvič s mozzarellou, sušenou šunkou a rajčaty

Sendvič s mozzarellou, sušenou šunkou a rajčaty

Italové jsou proslulí svou vášní pro život i dobré jídlo. Spojení toustu s typicky italskými pochutinami je nezapomenutelné, a navíc velmi zdravé. Bazalka a rajčata dodají výslednému sendviči šťavnatost a svěžest, mozzarella a šunka zase zasytí.
Zelné závitky s kozím sýrem

Zelné závitky s kozím sýrem

Hlávkové zelí, které je dnes běžně k dostání v obchodech, bylo vyšlechtěno z brukve zelné a pěstuje se už od dob prvních Římanů. O jeho rozšíření do střední a jižní Evropy se ve středověku zasloužila i severoněmecká obchodní společnost Hansa, pro kterou zelí představovalo důležitý vývozní artikl. Také mořeplavci vozili na lodích sudy s kysaným zelím. Dnes bychom řekli, že sloužilo jako „doplněk stravy“, který jim při dlouhých plavbách zajišťoval pravidelný přísun vitaminů a chránil je tak před obávanými kurdějemi – onemocněním způsobeným nedostatkem vitaminu C.