Posvícenská husa: zlatý hřeb vaší slavnostní tabule

Posvícenská husa: zlatý hřeb vaší slavnostní tabule

Pečená husa je královnou posvícenské tabule. Potřebujete jen spoustu trpělivosti při její přípravě. Odmění se vám bohatou chutí a křehoučkým masem... Nejlepší přílohou je samozřejmě zelí, knedlíky nebo bramborové lokše.
Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Grilovaná kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomáhá ochucení masa. Doporučujeme směs dochutit solí a bylinkami – vznikne dokonalá marináda a grilovaná prsa budou díky ní na jedničku!
Kuřecí paličky s omáčkou Piri Piri

Kuřecí paličky s omáčkou Piri Piri

Portugalské národní jídlo „Kuře Piri Piri“ dostalo název podle pálivých afrických papriček, tzv. Birds Eye Chilli. Říká se, že čím je paprička menší, tím víc pálí. A právě pro svou pálivou chuť jsou papričky skvělým základem pro přípravu pikantních omáček sloužících k marinování nejen kuřecího masa, ale také ryb a mořských plodů.