Jak dlouho se v přírodě rozkládá odpad? Mnohdy déle, než bychom tipovali a nezodpovědný přístup některých z nás má dalekosáhlé, ne-li věčné důsledky… Taková dětská jednorázová plena…
Seriál Malý průvodce výživou prozrazuje „velké“ věci o stravě. Víte, co jíte? Z čeho se skládá strava a jaký vliv mají na naše tělo její jednotlivé…
Bez šálku lahodné kávy si mnoho z nás nedokáže představit ráno. Zjistěte více o tomto populárním životabudiči právě v tomto článku! Prozradíme, jaké jsou základní druhy kávy…
Trouba plní odedávna nejdůležitější roli pro každou hospodyni. Z pecí jsme se přesunuli k různým druhům trub. Obvykle jsou tyto kuchyňské spotřebiče vestavěny do kuchyňské linky, nebo…
Je tu 11. díl soutěže o jedinečnou publikaci „Vaříme/Tvoříme beze zbytku", látkové tašky na opakované nákupy, sadu tašek na třídění odpadu a dárky do kuchyně!
Červenou řepu nemusíme využívat pouze jako součást hlavních pokrmů. S její pomocí dokážeme vykouzlit i neobvyklé občerstvení k vínu či pivu. Přinášíme jednoduchý recept, jehož příprava zabere jen pár minut. K přípravě receptu můžeme využít stejně tak řepu čerstvou jako sterilovanou. Řepa získá v kombinaci se slaninou, bylinkami a balzamikovou redukcí chuťově nový rozměr.
V dnešním receptu zavítáme do asijské kuchyně. Ta vyniká především tím, že je lehká na trávení a rychlá na přípravu. K nejoblíbenějším receptům patří nudle se zeleninou na různé způsoby. V dnešním receptu použijeme zázvor a houby. Jak na to?
Červená řepa patří do našich jídelníčků již od pradávna. A to nejen díky skvělé chuti, ale i kvůli jejím zdravým účinkům. Řepu nejčastěji nalezneme v salátech, polévkách či jako přílohu k některým hlavním pokrmům. Rovněž se často objevuje jako součást pečené zeleniny. Její využití je všestranné a pokrmy, které ji obsahují, bývají zároveň jednodušší na přípravu. A to platí i pro dnešní recept.
Šípková marmeláda je velmi jemná a chutná. A také trochu pracná. Výsledek však určitě stojí za to.
Divoká rostlina s rudými plody roste především na slunných mezích. Je nabitá vitamíny a látkami, které posilují naši imunitu. Naučme se šípek sbírat a zpracovávat.…
Žampiony patří mezi nejoblíbenější houby. Co z nich můžeme v kuchyni vykouzlit? Polévky, omáčky i dobroty pro letní grilování. A právě na přípravu žampionů pro…











