Šípková marmeláda

Šípková marmeláda je velmi jemná a chutná. A také trochu pracná. Výsledek však určitě stojí za to.
Šípková marmeláda je velmi jemná a chutná. A také trochu pracná. Výsledek však určitě stojí za to.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 sklenic
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    šípek 1kg
    hřebíček 1/2 lžička mletý
Pokyny
  1. Šípky zbavíme stopek a bubáků a přepůlíme.
  2. Vložíme je do horké vody a vaříme asi 30 minut do měkka.
  3. V masovém mlýnku je rozemeleme nebo propasírujeme přes cedník.
  4. Následně drť propasírujeme ještě jednou, abychom se zbavili všech jemných částí a peciček.
  5. Drť zvážíme a přisypeme k ní stejné množství cukru.
  6. Směs vrátíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut do požadované konzistence.
  7. Plníme do sklenic, uzavřeme a dnem vzhůru necháme vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*