Nigella Lawson – bohyně britské kuchyně

Nigella Lawson – bohyně britské kuchyně

Žena, která si podmanila britskou gastronomii, to je Nigella Lawson. Tato kuchařka populární po celém světě vyniká v rychlém vaření s delikátním výsledkem. Nigella Lawson je současně spisovatelkou, moderátorkou několika televizních pořadů a producentkou. Tato “gurmánská bohyně” napsala několik skvělých kuchařek, jež si získaly celý svět a staly se světovým bestsellerem. Jaký je příběh Nigelly Lawson? 
Ořechové sušenky Cantucciny od geniální Nigelly Lawson

Ořechové sušenky Cantucciny od geniální Nigelly Lawson

Žena, která si podmanila britskou gastronomii, to je Nigella Lawson. Tato kuchařka populární po celém světě vyniká v rychlém vaření s delikátním výsledkem. Nigella Lawson je současně spisovatelkou, moderátorkou několika televizních pořadů a producentkou. Tato “gurmánská bohyně” napsala několik skvělých kuchařek, jež si získaly celý svět a staly se světovým bestsellerem. Jaký je příběh Nigelly Lawson?
Mexické empanadas

Mexické empanadas

Empanadas jsou masem plněné kapsičky, které jsou oblíbené v zemích Jižní Ameriky. Každá země má svoji oblíbenou variantu. Kapsičky se pečou v troubě a jsou ideální k posezení s přáteli, na oslavy, nebo party. Kromě vepřového masa lze pro náplň použít maso hovězí, kuřecí nebo tuňáka. Záleží na nás. Jak na mexické empanadas s náplní s vepřového masa?
18. díl kvízu Třídíme s Jakvkuchyni.cz

18. díl kvízu Třídíme s Jakvkuchyni.cz

Opravdu víte o třídění odpadu všechno? Pojďte si s Jakvkuchyni.cz ověřit vaše znalosti v rychlém kvízu , za správné odpovědi můžete vyhrát publikaci „Vaříme/Tvoříme beze zbytku" a další krásné dárky! Jak na to? Zapojte se do soutěže - stačí správně odpovědět tři otázky v kvízu zaměřeném na třídění a recyklaci odpadu, vyplnit formulář a jste ve hře! Soutěž běží od 11. 10. 2021.
Polský žurek s klobásou

Polský žurek s klobásou

Polévky připravované z kvásku najdeme téměř po celé střední a východní Evropě. A v každém kraji má svoji trochu upravenou podobu. U nás je to například kyselo. Pokud tedy milujete kyselé chutě, pak si zcela jistě oblíbíte i polský žurek. Tato polévka je velmi sytá a vydatná. Jejím základem je zákvas z žitné mouky, silný vývar z kostí nebo uzeného masa. Přidat můžeme klobásy, brambory, vařená vejce atd.
Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí se šípkovou omáčkou se řadí k tradičním receptům české podzimní kuchyně a bývá klasikou zvěřinových hodů. Naši předkové využívali toho, co jim nabízela příroda. Zvěřina se tak objevovala na stolech převážně od podzimu do poloviny zimy, kdy je lovecká sezóna a také dozrávaly šípky. Šípková omáčka má pikantní sladkokyselou chuť a právě se zvěřinou tvoří nerozlučnou dvojici. Jak na to?
Kovy a kovový odpad

Kovy a kovový odpad

Hrkající vozík plný kovového šrotu, anebo pravidelné železné neděle si pamatuje mnoho z nás ještě z dob dětství. I dnes můžeme v mnoha obcích třídit kovy v rámci železných nedělí, kdy se odpad odváží v určitý den od domu. A stejně jako kdysi můžeme kovy odvézt do výkupny surovin, nebo do sběrných dvorů. Některé věci se ale v oblasti třídění kovů změnily. Jaké? Proč bychom měli kovy vždycky třídit? Co patří do šedých kontejnerů a další zajímavosti o třídění odpadu z kovu na Jakvkuchyni.cz!
Zdravý životní styl: biorytmus, spánek, odpočinek, relaxace, regenerace

Zdravý životní styl: biorytmus, spánek, odpočinek, relaxace, regenerace

V dnešní době, kdy je kladen velký důraz na výkon, máme tendenci „nadstavovat“ svou pracovní dobu i v době volna, často pracujeme po nocích v domnění, „že to zvládneme“, „že to dospíme o víkendu“ a podobně. Bohužel to jsou ale mylné domněnky - naše tělo funguje na základě biorytmu. Pokud jej nedodržujeme, můžeme si zadělat na obtíže. Pojďme si v dalším dílu seriálu Zdravý životní styl „posvítit“ na onen biorytmus, důležitost spánku, odpočinku, relaxace a regenerace.