• O projektu
  • Search
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest
Jak v kuchyni

Jak v kuchyni

Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!

Skip to content
Menu
  • Recepty
  • Články
  • Seriály
  • Videa
  • Soutěže a kvízy
  • Ke stažení
  • Encyklopedie potravin
hrozny, burcak
Články

Kvalitní burčák šumí, bublá a je plný vitamínů

Posted on 23. 9. 20148. 12. 2014 by Jakvkychyni.cz
Burčák je částečně zkvašený mošt z hroznů, který obsahuje chuťově vyvážený poměr alkoholu, cukru a kyselin. Jde o meziprodukt při výrobě vína, který bývá k…
Zorganizujte si lépe práci při vaření, uspoříte čas i peníze
Články

Zorganizujte si lépe práci při vaření, uspoříte čas i peníze

Posted on 19. 9. 20148. 1. 2019 by Jakvkychyni.cz
Vaření nám zabere neuvěřitelných tři sta hodin ročně. Když si správně zorganizujeme práci, budeme nejen efektivnější, ale využijeme lépe i všechny suroviny. Pravidlo první: Experimenty…
Chléb nepatří do igelitového sáčku a další tipy na správné skladování
Produkty z řady - pečivo a cukrářské výrobky

Chléb nepatří do igelitového sáčku a další tipy na správné skladování

Posted on 17. 9. 201411. 1. 2017 by Jakvkychyni.cz
  V předchozím článku jsme se věnovali tomu, jak správně uložit potraviny do lednice. Ale i běžné potraviny, které patří do spíže nebo na kuchyňskou…
Prostudujte obal, obsahuje cenné informace!
Články

Prostudujte obal, obsahuje cenné informace!

Posted on 11. 9. 201413. 9. 2018 by Jakvkychyni.cz
Za tichého prodavače by se nejen dle mého soudu zajisté mohl nazvat obal. Podívejme se trochu podrobněji na to, co vše nám může tento prodavač…
Jak krájet cibuli bez pláče?
Články

Jak krájet cibuli bez pláče?

Posted on 4. 9. 20148. 12. 2014 by Jakvkychyni.cz
Většina z nás si nedovede bez této, na první pohled ne příliš krásné rostliny, představit vaření. A nikomu z nás nevadí, že si při jejím krájení trochu…
Jíška: Jako od babičky
Články

Jíška: Jako od babičky

Posted on 2. 9. 20144. 10. 2019 by Jakvkychyni.cz
Dříve byla jíška (neboli zásmažka) pro českou kuchyni zcela nepostradatelnou ingrediencí. Používala se k zahušťování tradičních polévek a různých omáček. Dnes už některé kuchařky volí…
12 zásaditých potravin pro zdravé tělo
Články

12 zásaditých potravin pro zdravé tělo

Posted on 28. 7. 201417. 5. 2022 by Jakvkychyni.cz
Aby naše tělo bylo zdravé, je třeba ho také udržovat v zásaditém prostředí. Krev v těle by měla být lehce zásaditá, s ideální hodnotou pH mezi 7,35 a…
Jezte banány, budete šťastní a zdraví
Články

Jezte banány, budete šťastní a zdraví

Posted on 24. 7. 20141. 12. 2015 by Jakvkychyni.cz
Slovo banán pochází z arabského „banan“, což v doslovném překladu znamená prst. Dle první písemné zmínky byl prý prvně oloupán Alexandrem Velikým v Indii a to roku…
droždí
Články

Droždí a kvasnice – superpotraviny za pár korun

Posted on 21. 7. 201411. 1. 2017 by Jakvkychyni.cz
Droždí ve vašem nákupním košíku končí jen o vánocích, když pečete vánočku? To je velká škoda. S obyčejným droždím i jeho neaktivní variantou – lahůdkovým droždím…
Třináct způsobů, jak využít staré punčocháče
Články

Třináct způsobů, jak využít staré punčocháče

Posted on 16. 7. 20142. 12. 2016 by Jakvkychyni.cz
S recyklací se setkáváme pravidelně – v kuchyni občas zpracujeme zbytky z jídel a šikovně je zakomponujeme do nového pokrmu (viz naše videa Vaříme Beze zbytku). Zrecyklovat můžeme…
Můžeme jíst naklíčené brambory?
Články

Můžeme jíst naklíčené brambory?

Posted on 15. 7. 201422. 2. 2016 by Jakvkychyni.cz
Za brambory prý vděčíme Inkům, od kterých je pro Evropu získali Španělé. Ovšem původně ne jako potravinu, ale jako exotickou květinu. Přestože se objevují na našich…

Posts pagination

Previous Page Page 1 … Page 233 Page 234 Page 235 Page 236 Next Page
Videorecepty na YouTube

Nejčtenější články

  • brusinky-scaled
    Trápí vás záněty močových cest? Víme, jak na ně vyzrát!
  • bazalka-titulka
    10 způsobů jak využít bazalku v kuchyni
  • shutterstock_245158483-1
    Jitrocel: Vyrobte si sirup, odvar nebo med
  • rýma_nahled
    Babiččiny rady a tipy: jak na nachlazení?
  • spenat-titulka
    12 zásaditých potravin pro zdravé tělo
  • beef-steak_titulka
    Udělejte si skvělý steak jako profík

Hodí se Vám do kuchyně

Samolepky pro kořenky: Bez vepsaných názvů kořenek a zavařenin

Samolepky pro kořenky: Bez vepsaných názvů kořenek a zavařenin

Pokud potřebujete hodně místa na popisky, vytiskněte si tyto samolepky. Jsou bez našich popisů a můžete si do nich psát cokoliv.

Zobrazit
© Copyright 2014 – 2025 – Jak v kuchyni     Zásady ochrany osobních údajů
Magazine WordPress Themes by DesignOrbital
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
×
 

Loading Comments...